Autosport Internationiaal Singleseaters • Champ Car

Juan-Pablo blijft Penske trouw voor de Indianpolis 500: "Proberen de Indy samen te winnen"

Uitgegeven door Wim Boekel • 2 november 2016 12:13

Voormalig F1-coureur Juan-Pablo Montoya viel uit de lineup van Penske Racing in de IndyCar en werd vervangen door Josef Newgarden. Toch is het geen volledig vertrek van de Colombiaan bij het team van Roger Penske.

Juan Pablo Montoya Penske Racing


De veertigjarige coureur gaat namelijk wel de Indy 500 voor het Amerikaanse team rijden, zo heeft teampresident Tim Cindric bekendgemaakt. Hierdoor komt Penske Racing met het recordaantal van vijf auto’s aan de start in de bekende ovalrace, waarbij het team de top vier van het afgelopen seizoen op de grid verschijnt. Zo brengt het team naast de Colombiaan in Indianapolis ook kampioen Simon Pagenaud en vice-kampioen Will Power aan de start. Behalve het tweetal doen ook drievoudig IndyCar-kampioen Helio Castroneves en Josef Newgarden mee. Dit viertal rijdt overigens ook het gehele seizoen vooer het team.

Juan-Pablo Montoya reed van 2014 tot en met dit jaar voor het team. Al eerder reed de snelle coureur voor Ganassi Racing, waarna hij tussendoor Formule 1 en Stockcar reed. Na zijn gedwongen vertrek keek de Colombiaan naar andere opties in de IndyCar, maar besloot toch Penske trouw te blijven in zijn jacht naar een Indy 500-overwinning.

“Hij wilde het team niet verlaten, maar wilde zien wat er nog meer was”, zo zei Tim Cindric tegen SuperSport. “Hij vertelde me dat de beste optie was om de Indy met Team Penske te rijden. Het feit dat samen blijven en proberen de Indy samen te winnen zegt wat over onze relatie.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS