Formule 1

Jos Verstappen wint Rally van Wervik: "Makkelijk tot snelle tijden"

Uitgegeven door Bart • 16 juni 2024 07:38

Jos Verstappen en copiloot Renaud Jamoul hebben zaterdag de Rally van Wervik gewonnen. Na 12 proeven had het duo in hun Skoda Fabia RS Rally2 een voorsprong van 52 seconden op de nummer 2 Davy Vanneste. In het klassement eindigde Roger Hodenius op de zevende plaats en Richard Pex werd 16e.

Jos Verstappen


De 12 Uren van Wervik wordt gezien als voorbereidingswedstrijd op de Rally van Ieper die volgende week op het programma staat. Die rally telt mee voor het Belgian Rally Championship.

"Het ging super, top", vertelt Jos op Verstappen.com. "De auto voelde heel goed aan en we kwamen makkelijk tot snelle tijden. Dit was voor ons een goede test voor Ieper, waar we volgende week rijden. We hebben veel uitgeprobeerd en geleerd. Ieper heeft natuurlijk veel meer stages en is een langere rally, maar aan het materiaal kan het dan niet meer liggen."

De drie proeven Geluwe, Wervik en Kruiseke worden ieder vier keer verreden. Na de eerste omloop van drie proeven stond Verstappen op de tweede positie op 7 seconden van Vanneste, maar daarna nam onze landgenoot het heft in handen. In totaal klokte Verstappen zes keer de snelste tijd en zes keer de tweede tijd.

"De eerste omloop verliep wat moeilijker, omdat we hier al een tijd niet meer gereden hadden. Het was glad en je moet de bochten veel afsnijden, dus dat was even wennen. Maar aan het eind van de dag ben ik heel tevreden."
 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS