Autosport NL • Renault Clio Cup

Joel Affolter maakt debuut Clio 4 op Circuit Zolder met Certainty Racing Team

Uitgegeven door Bas Kaligis • 4 oktober 2015 07:30

Het jonge talent Joel Affolter maakt vandaag zijn debuut in de Clio 4 op het circuit van Zolder. Affolter werd last-minute opgeroepen en neemt plaats in de bolide van Certainty Racing Team; het topteam van Dillon Koster.

Joel Affolter Dillon Koster Clio 4

“Het is super! Van de Clio 3 in Assen naar Clio 4 in Zolder. Helaas heb ik voor dit weekend niets kunnen trainen, maar dat is een leuke uitdaging", zei het racetalent Joel Affolter tegen RaceXpress.nl. "Je racet tegen coureurs als Bleekemolen, De Groot en Langeveld, die al jaren in zo’n Clio racen. Ik vind het super dat ik bij Certainty kan racen. Dillon en ik hebben een goed gesprek gehad en we hebben elkaar goed kunnen vinden. Ik hoop veel te leren en progressie te maken. Het is een erg competitief veld en er gebeurd altijd wat, zoals bij het Cupracen hoort. Het wordt voor mij allemaal een nieuw hoofdstuk. Zonder enige ervaring in deze auto, maar we gaan ons best doen! Ik heb er veel zin in!”

Dillon Koster vindt het leuk om jong talent als Joel Affolter een kans te geven. “Ik als teambaas en de partners van het Certainty Racing Team zijn zeer verheugd dat wij Joel, zeer succesvol in de karting, een kans kunnen geven in de autosport en dan natuurlijk in het bijzonder in de prachtige merkenrace van Renault genaamd de Clio Cup Beneluxe en zelfs in de Renault Clio 4!”, zei de enthousiaste teambaas. “Wij hebben er ontzettend veel zin in en de gedreven Joel al helemaal! Ik hoop dat dit de aanzet zal zijn voor een langdurige en succesvolle samenwerking binnen het Certainty Racing Team. We gaan ervoor. GAS EROP!!”

“Verder hoop ik natuurlijk dat er nog meer karttalenten doorstromen naar de Clio Cup Benelux”, besluit Dillon Koster.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS