Formule 1

Jenson Button wint eerste race Legends Trophy, Pirro race 2, Villeneuve verrast met Xbox-controller

Uitgegeven door Bart • 12 april 2020 10:36

Wereldkampioen Formule 1 uit 2009 Jenson Button heeft tijdens het vijfde event van The Race All-Star Series de eerste race van de Legends Trophy voor zich opgeëist. De Brit vertrok in een McLaren M23 vanaf pole position en gaf de leidende positie niet meer uit handen. De tweede race op het virtuele circuit van Sebring kende een reversed grid bij de start en werd een prooi voor vijfvoudig Le Mans-winnaar Emanuele Pirro. De Italiaan was in de eerste race uitgevallen en mocht daardoor in de tweede race van pole vertrekken.

Jacques Villeneuve


Button verdiende met zijn overwinning 10.000 dollar voor het goede doel en maakte op Twitter bekend dat het volledige bedrag naar House of Ruth gaat. De Brit hield Juan Pablo Montoya en Andy Priaulx achter zich. De tweede race met een reversed grid leverde een overwinning op voor Pirro die Helio Castroneves en Dario Franchitti achter zich hield. Button klom in een race met meerdere incidenten van de laatste plaats op naar P5.

Jacques Villeneuve reed voor het eerst mee in de Legends Trophy en gebruikte als enige geen racestuur of simulator. De Canadese wereldkampioen uit 1997 hield het bij een eenvoudige Xbox-controller en wist in beide races als zesde over de finish te komen.


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS