Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

James Wharton sluit aan bij Prema voor Italiaanse Formule 4

Uitgegeven door Bart • 15 november 2021 14:41

Prema Racing heeft de komst van James Wharton aangekondigd. De 15-jarige Australiër zal komend jaar in de Formule 4 gaan uitkomen. Wharton begon zijn kartcarrière in Australië en maakte in 2016 de sprong naar Europa waar hij goede resultaten liet zien in de OKJ en OK. In 2018 en 2019 reed de Aussie in Amerika in de SKUSA Supernationals.

James Wharton


Wharton sloot zich vorig jaar aan bij Motorsport Australia, een partner van de Ferrari Driver Academy. Komend jaar zal de coureur in de Italiaanse Formule 4 gaan rijden. "Ik kijk enorm uit 2022. Prema heeft altijd een sterke band met Ferrari gehad, dus het was een makkelijke beslissing voor ons. Ik voel dat ik er klaar voor ben en ik ga alles geven om me te ontwikkelen als rijder van de Ferrari Driver Academy."

Teambaas Angelo Rosin is onder de indruk van de houding van Wharton. "We hebben hem al in actie gezien bij een test en zijn ervan overtuigd dat hij direct vanaf de start snel zal zijn. Er komen veel nieuwe dingen op hem af die hij zal moeten leren en daar gaan we hem zo goed mogelijk in ondersteunen. We kijken uit naar zijn debuut in 2022."

James Wharton

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS