Formule 1

Jacques Villeneuves verrassende 'gevoel' over de LINE-UP van Mercedes in 2025

Uitgegeven door Bas Kaligis • 16 juni 2024 05:09

Jacques Villeneuve zegt dat Valtteri Bottas terugkeert bij Mercedes, maar alleen voor het kampioenschap van 2025 voordat hij plaatsmaakt voor Mercedes-junior Kimi Antonelli. Die laatste is de toekomst van Mercedes en Villeneuve zegt dat het 'ego' van Toto Wolff het niet anders wil.

Valtteri Bottas F1


"Ze willen een coureur voor één jaar. Wie nemen ze? Ze nemen een coureur die een jaarcontract aangaat, het team kent, ervaring heeft en het stoeltje klaarmaakt voor Antonelli. Dan moet Toto een team betalen om Antonelli ergens een jaar neer te zetten."

Op de vraag van Karun Chandhok of hij iets wist dat hij niet wist, antwoordde Villeneuve: "Nee, het is gewoon een gevoel."

Bottas bracht van 2017 tot 2021 vijf seizoenen door bij Mercedes, won er tien Grands Prix en eindigde twee keer als tweede achter Hamilton in het coureurskampioenschap. Zijn verblijf zal echter van korte duur zijn en Villeneuve zegt dat het slechts een kwestie van tijd is voordat Antonelli voor Mercedes zal racen, omdat Wolffs 'ego' het niet 'anders wil'. "Mercedes is niet echt een open deur", zei Villeneuve. "Het is het team van Antonelli.”

"Hij is de toekomst, hij wordt erop voorbereid en Toto wil niet anders. Hij zal de wereld bewijzen dat hij gelijk had dat toen Antonelli twaalf was hij wist dat hij een toekomstig kampioen was."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS