Formule 1

Jacques Villeneuve verdubbelt kritiek op Daniel Ricciardo met 'waarheid doet pijn’-uitspraak

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 juni 2024 03:04

Jacques Villeneuve heeft Daniel Ricciardo een 'hete aardappel' genoemd nadat de Australiër tijdens het weekend van de Grand Prix van Canada de wereldkampioen F1 van 1997 van repliek diende.

Jacques Villeneuve F1


In aanloop naar het weekend in Montreal vroeg Jacques Villeneuve zich af waarom Daniel Ricciardo nog steeds in de F1 zit, toen hij tijdens Sky F1 verslag deed van het weekend: "We horen nu al vier of vijf jaar hetzelfde: we moeten de auto beter maken voor hem. Sorry, dat is al vijf jaar zo."

Ricciardo had een goed weekend, want hij kwalificeerde zich als vijfde voordat hij op zondag naar de achtste plaats racete in een van zijn sterkste optredens van het jaar.

In een reactie zei Villeneuve dat hij het erg moeilijk vond om kritiek te leveren op Ricciardo vanwege de legioenen fans die bereid zijn om zijn strubbelingen door de vingers te zien vanwege zijn immense sympathie. "Daniel Ricciardo is een hete aardappel", vertelde hij aan CryptoSportsBetting.

"Het is altijd riskant om hem te bekritiseren omdat hij extreem beschermd wordt door zijn team en de media en door fans op social media. Het is een moeilijk onderwerp, zelfs als je iets constructiefs zegt, zullen mensen boos worden."

“Ik heb geen idee waarom Daniel Ricciardo zo beschermd wordt, maar hij heeft een enorm aura om zich heen. Dat is goed voor hem, maar stel je eens voor dat hij dat kan staven met resultaten. Hij heeft niet aan de verwachtingen voldaan en is niet consistent. Hij weet dat hij geen goede snelheid heeft en hij heeft geen resultaten gehad die goed genoeg waren. Zo simpel is het. Er is niets mis mee om dat te zeggen. Het kan pijn doen om het te zeggen, maar je zit in de F1, je moet het accepteren en verder gaan. De waarheid doet pijn."

Daniel Ricciardo in Amsterdam
Daniel Ricciardo was in 2023 in Amsterdam voor een spectaculaire lancering van de veiling 'A Decade of Daniel'. Tientallen items uit de carričre van de Australische Formule 1-coureur werden geveild door veilingplatform Catawiki. Topstuk van de veiling was de STR7 Formule 1-auto waar Ricciardo in 2012 in racete voor Toro Rosso.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS