Formule 1

Is het FIA WEC flexibel voor Glickenhaus? "Normaal doen we alles volgens het boekje"

Uitgegeven door Wim Boekel • 17 juni 2022 13:02

Het team van Glickenhaus heeft aangegeven slechts tot en met de 6 uur van Monza aanwezig te zijn in de FIA World Endurance Championship. Het is de vraag of de organisatie het zal accepteren als het Amerikaanse team niet aan de start staat tijdens de 6 uur van Fuji. Het lijkt erop dat ze flexibel zullen zijn, als we de voorzitter van de FIA Endurance comité Richard Mille mogen geloven.

Glickenhaus


"Normaal gesproken doen we alles volgens het boekje", aldus Mille tegenover Sportscar365. "We proberen altijd zo flexibel mogelijk te zijn en doen een paar dingen 'a la carte'. We begrijpen dat sommige fabrikanten problemen hebben met het budget en andere beperkingen, dus passen we ons aan."

Wanneer aan de voorzitter van het Endurance-comité wordt gevraagd of ze willen samenwerken met Glickenhaus, ondanks dat ze mogelijk Fuji missen, bevestigt hij de steun. "We zijn blij met Glickenhaus in ons kampioenschap", aldus Mille. "Het zijn fantastische mensen. We pushen onze vrienden in Amerika om Glickenhaus in IMSA-races te accepteren, omdat zij het verdienen om daar bij te zijn. Ze zijn erg moedig. Ik denk dat het een initiatief is waarvoor we moeten applaudisseren."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS