Formule 1

"Ik denk dat het onacceptabel is dat Lewis Hamilton meer dan 40 miljoen euro verdient"

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 juli 2020 05:36 • Print artikel

Lewis Hamilton is de grootverdiener in de Formule 1. Wanneer je dat vergelijkt met bijvoorbeeld George Russell, dan verdient de Britse wereldkampioen meer dan 200 keer zoveel. Er was al discussie of de salarissen van de coureurs ook onder het budgetplafond moeten vallen. Romain Grosjean, voorzitter van de Grand Prix Drivers’ Association (GPDA), vindt de verhouding scheef wanneer je over gelijkheid praat.

Lewis Hamilton

“We hadden dit gesprek in de GPDA”, vertelt de Fransman tegen het Engelse Autosport. “Sommigen waren voor, anderen waren tegen. Ik denk dat het onacceptabel is dat Lewis Hamilton meer dan 40 miljoen euro verdient, terwijl sommige coureurs 150.000 euro verdienen voor hetzelfde werk. Hoewel er op werd gewezen dat als we de coureurssalarissen begrenzen, we de hele ladder van de autosport afbreken.”

“Wie wil geld investeren in programma’s voor jonge coureurs als zij geen geld terugkrijgen via een percentage van het hoge salaris van de coureur? Dat is het debat. Persoonlijk was ik noodzakelijk tegen het idee van het hebben van het salaris in het budgetplafond. Maar, zeker, je kunt je afvragen welke fabrikant of manager dan komt en een fortuin besteedt aan een coureur om 20 procent te nemen van iets dat is afgetopt, dus nooit hun geld terugkrijgen.”

Lijst van best betaalde atleten van het decennium!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS