Karting • Karting Diversen

Hij doet het weer! 5-jarige dondersteen Milan de Ruit ‘wint’ weer de Mini Cursus op Strijen!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 6 maart 2024 03:20

In 2023 ging hij er als 4-jarige op zijn 4-takt in de ‘Blauwe Groep’ voor beginners met overmacht vandoor met de pole en 2 overwinningen. Een herhaling van die prestatie in de Rode Groep voor ‘gevorderden’ als 5-jarige zou niet gemakkelijk worden, werd gedacht. Niets bleek echter minder waar! Ondanks de lastige natte omstandigheden snelde hij in zijn door monteur opa en Kart Store Benelux geprepareerde CRG wederom overtuigend naar de pole en was in de 2 wedstrijden de concurrentie te snel af! Als kers op de taart werd ook nog eens het KNAF-examen behaald met EU/Nationaal als advies!

Romano de Ruit met zoontje Milan


Het was alweer bijna 1 jaar geleden dat het examen van de Mini Cursus op Strijen was geweest. Ook dit jaar bleek de jaarlijks terugkerende cursus weer een populaire editie met een fantastisch mooi deelnemersveld in alle groepen. De kartbaan in Strijen kan trots zijn op het jarenlange succes en de grote bekendheid van deze cursus, maar ook de ontwikkelingen van de baan zelf, zoals het eerste digitale vlaggensysteem waarmee het voorop loopt in Europa.

Voor Milan betekende het zijn tweede deelname aan de Mini Cursus. Dit keer in de ‘gevorderden’ groep, iets wat nog altijd bijzonder te noemen is gezien zijn piepjonge leeftijd van 5 jaar. Hij was, is en blijft nog altijd de kleinste van het veld. Dat hij het moest opnemen tegen jongens van minimaal 6 tot zelfs 11 jaar deerde hem totaal niet.

Diploma


De cursus stond voor Milan met name in het teken van het behalen van het ‘echte’ KNAF-examen. Iets waarmee hij zich, bij goed gevolg, als 5-jarige kon scharen in een zeer schaars rijtje namen zoals onder andere Nyck de Vries, Beitske Visser en Dean Hoogendoorn, die ook op deze jonge leeftijd serieuze stappen zette in de kartsport en hun licentie behaalden. Dat dit uiteindelijk ook was gelukt maakte de prestaties op de baan vanzelfsprekend nog mooier!

In tegenstelling tot vorig jaar was de baan dit jaar nat en waren de omstandigheden absoluut niet makkelijk. Om dan de kart met slicks op de baan te houden, de juiste lijnen en grip te zoeken en ook nog eens foutloos te rijden vergt serieuze stuurmanskunst en focus. Iets waar de afgelopen maanden veel op is geoefend. Dat oefening daadwerkelijk kunst baart, liet kleine ‘dondersteen’ Milan, zoals hij weleens wordt genoemd, zien door de poleposition voor zichzelf op te eisen en de twee races met speels gemak te ‘winnen’. Wederom een zeer bijzondere prestatie van het kleine talent.

Met deze prestatie sluit hij de beginfase van zijn nog maar prille carrière af met 100% score en kan hij terugkijken op een geweldig mooie, bijzondere en bovenal leerzame periode bij de Mini Cursus van SHW. Dat Milan met 5 jaar nu al het advies heeft om zijn EU/Nationaal licentie te behalen en dus aan NK’s zou mogen deelnemen is uniek, ware het niet dat hier nog mee moet worden gewacht tot dat hij 7 jaar wordt. Tot die tijd zal hij deelnemen aan de Clubraces op Strijen in de klasse Mini Parilla en de Clubraces op Venray. Houdt dit jonge talent zeker in de gaten!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS