Autosport NL • Porsche GT3 Cup

Het sportiefste verjaardagsfeest van het jaar: Porsche 911 Carrera RS 2.7 ziet Abraham op Historic Grand Prix

Uitgegeven door Peter Vader • 27 juli 2022 16:00 • Print artikel

Het was een groot feest: Porsche heeft de 50e verjaardag van de 911 Carrera RS 2.7 op sportieve wijze gevierd tijdens de Historic Grand Prix op CM.com Circuit Zandvoort. Het startsein was een indrukwekkende parade van 911 RS modellen op de duinenpiste. Le Mans-legende Gijs van Lennep kwam daarbij ook in actie. Ook op de dagen erna waren er demonstratieritten op het circuit. In de vrij toegankelijke Porsche Heritage Garage waren naast de RS-modellen ook de legendarische 917 KH Martini en de nieuwe 911 Sport Classic van dichtbij te bewonderen.

Gijs van Lennep

De exclusieve 911 RS parade
Bij de exclusieve 911 RS parade op donderdagavond en tijdens de demonstratierondes in het weekeinde van de Historic Grand Prix was de 911 Carrera RS 2.7 het onbetwiste middelpunt van de feestelijkheden. De speciaal voor de autosport ontwikkelde lichtgewicht 911 Carrera RS 2.7 met zijn kenmerkende ducktail achterspoiler werd tijdens welluidende rondes over het circuit vergezeld door 911 RS modellen van latere generaties. Diverse ervan waren speciaal daarvoor overgekomen uit het Porsche Museum in Stuttgart en werden bestuurd door Nederlandse coureurs uit de verschillende Porsche merkencups.

De Porsche Heritage Garage
De Porsche Heritage Garage, die in de legendarische Tarzanbocht stond opgesteld, was de perfecte locatie voor deze viering. In deze, voor iedereen toegankelijke, ‘hangar’ stonden diverse 911 Carrera RS modellen centraal. Ze werden geflankeerd door de sportieve en zeldzame RS-uitvoeringen van latere 911 generaties. Daarnaast viel er voor het publiek nog meer te genieten. Zo waren de nieuwe 911 Sport Classic en de 911 Sport Classic uit 1997 special guests. Dat de 911 Carrera RS 2.7 de inspiratiebron was voor deze Limited Editions blijkt onder meer uit de ducktail spoiler.

Le Mans legendes
Een andere blikvanger in de Porsche Heritage Garage was de Porsche 917 KH waarmee Gijs van Lennep in 1971 de 24 Uur van Le Mans won. Ook deze in de legendarische Martini kleuren uitgevoerde bolide was uitgeleend door het Porsche Museum in Stuttgart. Gijs van Lennep, die onlangs zijn 80e verjaardag vierde was zichtbaar ingenomen met de komst van ‘zijn’ 917. Getuige de lange rijen bij de handtekeningensessies van de eregast van Porsche wist ook het publiek deze reünie van coureur en auto zeer te waarderen.

Een feest voor iedereen
Gedurende het hele weekeinde was het een drukte van belang in de Porsche Heritage Garage, ook in de Kids Corner waar jonge fans konden knutselen en simracen. In de Classic Photobooth klikte de camera continu: hier kregen bezoekers de unieke kans om zich te laten fotograferen in een klassieke Porsche 356 Speedster.

Er waren ook rustpunten op het feest: in de Porsche VIP-hospitality naast en achter de Porsche Heritage Garage konden gasten van Porsche ontspannen genieten van smaakvolle hapjes en drankjes. Dit front row met een spectaculair uitzicht op de Tarzanbocht. Dé beste plek op het circuit, waar zich tijdens de Formule 1-races op Zandvoort ook de F1 Paddock Club bevindt.

Porsche logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS