Formule 1

Het moet niet gekker worden: doodsbedreigingen voor Max Verstappen?

Uitgegeven door Peter Vader • 31 juli 2021 13:24 • Print artikel

Terwijl de rivalen Red Bull en Mercedes zich voorbereiden op hun strijd tijdens de Hongaarse Grand Prix, meldt het Engelse dagblad Daily Mail op zijn Mail Online-website dat Max Verstappen doodsbedreigingen ontving, na zijn dramatische crash met Lewis Hamilton op Silverstone. De Nederlander kreeg de doodsbedreigingen in de nasleep van de botsing met Lewis Hamilton die hem uit de Britse Grand Prix katapulteerde. Terwijl de oorlog tussen Mercedes en Red Bull voortduurde tot aan de Hongaarse Grand Prix van dit weekend, onthulde Red Bull-baas Christian Horner dat er gemene berichten naar zijn coureur waren gestuurd, terwijl fans van beide teams hun woede uitten.

Max_Verstappen_en_Christian_Horner

“Ik denk niet dat Max geďnteresseerd is”
Hamilton kreeg racistische beledigingen die Horner snel veroordeelde en Red Bull kreeg doodsbedreigingen aan het adres van Verstappen gestuurd. “Ze zijn via sociale media naar hem en ons gestuurd”, bevestigt Horner. “Echt gemeen. Teksten als ‘Hoop dat hij sterft bij de volgende crash’ en dat soort dingen. Alle vormen van onlinemisbruik mogen niet worden getolereerd, zoals rassendiscriminatie. Zodra we zagen wat er met Lewis gebeurde, hebben we een verklaring afgegeven. Op sociale media liet een medewerker van ons team zich racistisch uit, we hebben hem per direct ontslagen wegens racisme. Maar het blijft niet bij racisme. Max kreeg doodsbedreigingen. Ik denk niet dat hij ernaar kijkt, ik denk niet dat hij geďnteresseerd is. Maar ze waren er wčl.”

Ze zijn ‘getest’
Dan is er nog de Red Bull-medewerker – werkzaam op hun basisvestiging in het Verenigd Koninkrijk, niet bij het team op de circuits – die in mei werd ontslagen wegens racistische tweets die niet Lewis Hamilton betroffen. Maar het wčl een verdere demonstratie van de gevoeligheid naarmate de rivaliteit tussen de teams toeneemt. Christian Horner voegde toe: 'Mercedes is een enorm team met enorme middelen en het is de eerste keer in jaren dat ze zijn ‘getest’. Dat zie je, dat voel je.”

Onderhuids voelbare spanning
“Het hele seizoen is er een bepaalde spanning op en rondom de baan geweest, er gebeuren een hele hoop dingen die nooit aan de oppervlakte komen. We zijn competitieve teams, gevestigd binnen een straal van 20 mijl van elkaar, die het tegen elkaar opnemen met de twee beste coureurs ter wereld. Ze (Mercedes, red.) hebben nog nooit zo'n druk gehad. Ze hebben alleen interne ruzies gehad binnen hun team, Nico Rosberg versus Lewis, omdat ze fantastisch werk hebben geleverd. Ze hadden de rest van het veld in hun zak. Ze lagen twee jaar voor op alle anderen, en ze hebben ze verpletterd. Maar nu staan onze sterren op één lijn!”

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS