Autosport Internationiaal Singleseaters • Superleague Formula

Het is stil rond de Superleague Formula en het blijft stil...

Uitgegeven door Bas Kaligis • 14 september 2011 15:18

Het is stil rond de Superleague Formula en het blijft stil, nu de decibellen van de 750 PK sterke bolides niet te horen zullen zijn in BraziliŽ. Immers de twee geplande evenementen in oktober van de Superleague Formula in BraziliŽ zijn afgeblazen, zo liet de organisatie vandaag weten.

Superleague Formula RaceXpress

De derde race van dit seizoen zou plaats hebben in het Braziliaanse Goi‚nia, maar de werkzaamheden aan de baan zijn niet op tijd klaar om de Superleague te ontvangen. Omdat er op deze korte termijn geen vervangend circuit gevonden kan worden, heeft de organisatie van de Superleague besloten beide events in BraziliŽ te cancellen.

"Jammer genoeg is de tijd voor ons verstreken om ons te committeren aan het transport over de Atlantische Oceaan van de autoís en het equipement. Voor een in Europa gevestigde bedrijf is het gewoon een veels te groot risico om alles daar naar toe te sturen, zonder er geheel zeker van te zijn dat er een race in Goi‚nia wordt gehouden. Het is ook oneerlijk tegenover onze teams en rijders. Ik weet dat onze collega's in BraziliŽ er net zo gefrustreerd van zijn als ik ben, maar realistisch gezien was er geen andere bevredigende beslissing die we zouden kunnen overwegen. Ik wilechter wel duidelijk maken dat dit op geen enkele wijze invloed heeft op de kans van het organiseren van een race van volgend seizoen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS