Formule 1

Het is nog stil bij de FOM, maar de NOS meldt definitieve seizoenstart van de Formule 1

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 mei 2020 18:41 • Print artikel

Het is nog niet officieel gemeld vanuit de FOM, maar volgens de NOS gaat het Formule 1-seizoen van 2020 definitief op zondag 5 juli van start op de Red Bull Ring in Oostenrijk met een race achter gesloten deuren. De Oostenrijkse overheid heeft toestemming gegeven voor twee opeenvolgende Grands Prix op het Spielberg circuit zonder publiek. Daaropvolgend wordt de tweede race op zondag 12 juli gehouden zodat de F1-karavaan niet hoeft te verkassen en zo'n twee weken hun bivak kan opslaan. De start van het seizoen zou eigenlijk in maart gehouden worden in Australië. Op het laatste moment werd deze uitgesteld vanwege een corona-geval bij het F1-team van McLaren. Inmiddels verspreidde het coronavirus zich in rap tempo en was er sprake van een wereldwijde uitbraak van COVID-19 en werden de eerste GP's stuk voor stuk uitgesteld of geannuleerd.

Max Verstappen F1 win Red Bull Ring

De Formule 1 heeft belang bij dubbel GP's, omdat er gestreefd wordt naar een seizoen met minimaal vijftien races. Daarmee zou de Formule 1 aan de minimale eis van de televisierechtenhouders voldoen volgens de NOS. Op korte termijn wordt ook bekend hoe de rest van het Formule 1-seizoen eruit komt te zien. Donderdag werd bekend dat de Grand Prix van Zandvoort definitief werd uitgesteld naar 2021.

Het is de verwachting dat er per race ongeveer 1.000 personen op het circuit aan het werk zullen zijn. Die moeten van elkaar gescheiden worden. Er wordt naar verluidt nog gesproken om voor de race in Oostenrijk alsnog in zeer beperkte mate publiek toe te laten. De Grand Prix van Oostenrijk was de afgelopen twee jaar het domein van Max Verstappen. Hopelijk kan Red Bull op hun thuiscircuit een dubbelslag slaan.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS