Autosport Internationiaal Singleseaters • FIA Formule 2

Het Nederlands Van Amersfoort Racing promoveert naar FIA F2 in 2022: "Opwindende ontwikkeling "

Uitgegeven door Pascal Wekema • 13 december 2021 09:37 • Print artikel

Nadat ongeveer twee maanden geleden het nieuws naar buiten kwam dat Van Amersfoort Racing opnieuw aan het FIA F3 kampioenschap deelneemt, kondigt het team nu aan ook een stap hoger te gaan rijden. Het Nederlandse team van Frits van Amersfoort uit Zeewolde gaat in 2022 ook uitkomen in het FIA F2 kampioenschap. Met deze deelname is Van Amersfoort Racing nu actief op bijna de gehele autosportladder, op de Formule 1 na.

VAR Van Amersfoort Racing

Rob Niessink, CEO van Van Amersfoort Racing zegt: “We zijn absoluut enthousiast over de uitbreiding naar het FIA F2-kampioenschap. Het hoge niveau van professionaliteit dat in deze categorie wordt getoond, past uitstekend bij ons. Het past bij de manier waarop we opereren in alle series waarin we racen, dus vanuit dat perspectief is het een perfecte match. Het is een opwindende ontwikkeling en het zal een groot moment voor ons zijn om onze F2-auto's voor het eerst de pitlane te zien verlaten tijdens de komende post-season test in Abu Dhabi!”

Het Van Amersfoort Racing team wordt gerund door de ervaren Nederlander Peter van Erp. Hij heeft in verschillende series ervaring en heeft recent het VAR F4 team naar een historisch hoogtepunt gebracht.

"Het verbaast me nog steeds hoe groot we zijn geworden sinds ik ruim 45 jaar geleden met dit raceteam begon”, zegt Frits van Amersfoort, oprichter en nog steeds de teambaas samen met Rob Niessink. Frits vervolgt: “We waren erg blij om onlangs onze herintrede in de FIA ​​F3 aan te kondigen en zijn natuurlijk overdreven enthousiast om nu ook de FIA ​​F2 aan ons portfolio toe te voegen. Beginnend met F4, dekken we de volledige weg naar F1, wat perfect in lijn is met onze filosofie om jonge getalenteerde coureurs te ondersteunen op hun weg naar hogere niveaus in de autosport.” Hoewel opgewonden, is Frits zich ook bewust van wat ons te wachten staat: “We zijn ons heel goed bewust van het niveau van de concurrentie die we zullen tegenkomen en zullen deze uitdaging niet licht opvatten!”

In 2022 zullen de Formule 1, 2 en 3 allemaal op de grid verschijnen tijdens dezelfde raceweekenden. Deze vernieuwde aanpak geeft een duidelijk statement over hoe de weg naar de F1 is opgebouwd en zal aantrekkelijke races opleveren, zowel voor coureurs als publiek.

Het eerste FIA ​​F2-optreden van VAR is tijdens de post-season test in Abu Dhabi, die later deze week op 16, 17 en 18 december zal plaatsvinden.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS