Formule 1

Helmut Marko vindt de Formule 1 angsthazen: "Spielberg is blauwdruk voor de rest van het seizoen"

Uitgegeven door Bart • 1 juli 2020 14:45 • Print artikel

Tijdens de start van het seizoen komend weekend zijn er op de Red Bull Ring zo'n 2.000 mensen aanwezig. Naast de Formule 1 rijden ook de Formule 2, de Formule 3 en de Porsche Supercup. Volgens Red Bull-topman Helmut Marko, één van de initiators van de herstart van het seizoen op het Oostenrijkse circuit, zegt dat er veel druk op de openingsrace staat. "Het is een soort examen voor de Formule 1", zegt Marko in een interview met het Oostenrijkse Kronen Zeitung.

Helmut Marko


Alle teams leven in een eigen bubbel en mogen geen contact hebben met andere teams. Alle teamleden worden iedere twee dagen getest op het coronavirus. "Dat doet de Formule 1 zelf", legt Marko uit. "Ik vind dat de Formule 1 banger is dan de bevolking in de regio. Spielberg wordt een blauwdruk voor de rest van het seizoen. Als hier iets fout gaat, heeft dat gevolgen voor de rest van het seizoen en kan het seizoen in gevaar komen."

Voorlopig zijn acht races definitief bevestigd en gaan er veel geruchten over andere races. De Formule 1 hoopt tot 15 races of meer te komen. "Buiten Europa zijn bijna alle races gecanceld. Alleen de Chinese Grand Prix niet. Dat vind ik best wel raar."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS