Formule 1

Helmut Marko: "We hebben geen nummer 1-politiek, maar Max domineert en is sneller"

Uitgegeven door Bart • 10 juni 2022 10:31

Na de overwinning van Sergio Perez in Monaco is de discussie losgebarsten of de Mexicaan een serieuze bedreiging kan vormen voor Max Verstappen. De Red Bull-teamgenoten staan nu slechts 15 punten uit elkaar. Van topman Helmut Marko mag Perez wereldkampioen worden als hij sneller is dan Verstappen, maar volgens de Oostenrijker is dat niet het geval.

Helmut Marko


"Sergio kan zeker wereldkampioen worden, maar dan moet hij de snelheid hebben en Max op de baan verslaan", zo zegt Marko in een interview met het Duitse RTL/ntv. "We hebben geen vastgestelde teamorders of nummer 1-politiek. Als je de resultaten vergelijkt, heeft Max vier keer gewonnen en Sergio één keer. Max is de meest constante van de twee en als je kijkt naar snelheid domineert Max. Laten we afwachten hoe het zich ontwikkelt."

In Barcelona moest Perez twee keer aan de kant voor Verstappen en dat zinde de Mexicaan niet, maar volgens Marko had dat met strategie te maken. "We zaten op verschillende strategieën en die van Max bleek het beste te werken. Het gaat om de overwinning en zo veel mogelijk punten voor het team."

De overwinning van Perez in Monaco heeft voor Marko weinig veranderd. "Max is nog altijd de snelste van de twee, maar in Monaco had hij in alle sessies moeite met één bocht. Daardoor lag hij achter Perez. Max is nog niet helemaal tevreden met de handling van de auto. Hij wil een auto met veel grip aan de voorkant. Daar wordt aan gewerkt."

Na zeven races staat Red Bull er goed voor. "We hebben twee sterke coureurs. Perez heeft zich verbeterd en door de nieuwe reglementen past de auto beter bij hem. We moeten nog wel aan de betrouwbaarheid werken, want drie keer uitvallen is te veel. Als je kijkt naar snelheid en constantheid maken we zeker een goede kans op het constructeurskampioenschap."


 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS