Formule 1

Helmut Marko: "Als Max Verstappen nog een nieuwe motor neemt, is het in Abu Dhabi"

Uitgegeven door Bart • 2 december 2021 15:42

Nu Lewis Hamilton motorisch een voordeel heeft ten opzichte van Max Verstappen, is het de vraag wat Red Bull en Honda gaan doen. Een nieuw verbrandingsmotor kost de Nederlander een gridstraf van vijf plaatsen. Op een stratencircuit als Jeddah maak je dat niet snel goed, maar in Abu Dhabi zou het een voordeel kunnen zijn. Red Bull-topman Helmut Marko sluit het uit dat Verstappen in Jeddah een nieuwe motor in gebruik neemt.

Max Verstappen Helmut Marko


"Op dit moment hebben we geen motorwissel in gedachten voor het weekend in Saudi-Arabië", aldus Marko in een reactie tegen F1 Insider. "Als we een nieuwe motor nemen, is het in Abu Dhabi."

Tegenover Österreich24 laat Marko weten dat hij nog altijd goede hoop heeft op een eerste wereldtitel voor Verstappen. "In Brazilië hadden we geen enkele kans. In Qatar hebben we zelf een fout met de set-up gemaakt, maar we liggen nog steeds voor. Nu moeten we terugvechten in Jeddah, Max heeft nog steeds een goede kans op de titel."

Volgens de Oostenrijker wordt er bij Red Bull en Honda met man en macht gewerkt om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op het nieuwe stratencircuit. "Max heeft veel in de simulator gezeten. Voor hem maakt het eigenlijk niet uit dat hij nog nooit in Jeddah gereden heeft."

Verstappen heeft al sinds de karts de kracht om gelijk snel te gaan op een nieuw circuit.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS