Formule 1

Heibel in de tent bij Ferrari: - Vettel: "Andere auto sneller, ik ben geen idioot" - Binotto: "Auto's Leclerc en Vettel zijn identiek"

Uitgegeven door Bart • 26 oktober 2020 20:08 • Print artikel

"Je ziet aan de data dat de andere auto in sommige sectoren sneller is, ik ben geen idioot." De analyse van Sebastian Vettel liet weinig tot de verbeelding over. De Duitser is bezig aan zijn laatste jaar bij Ferrari en vermoedt dat de Scuderia zijn teamgenoot Charles Leclerc een betere auto levert. De Monegask reed naar een keurige vierde plaats, terwijl Vettel hard had moeten knokken om één schamel puntje uit Portimão mee te nemen.

Sebastian Vettel


Teambaas Mattia Binotto probeerde iedere vorm van voortrekken resoluut te verwerpen, maar de toon wordt steeds harder. "De auto's van Charles Leclerc en Sebastian Vettel zijn identiek", zo luidde zijn reactie bij Sky Italia. "Charles is zeker erg goed en misschien moeten we wel meer verwachten van onze tweede coureur."

Binotto zei verder dat hij niet overweegt om Vettel voor het einde van het seizoen te vervangen. "Die discussie wordt totaal niet gevoerd. Ik weet zeker dat Seb weer punten gaat halen en dan zal zijn zelfvertrouwen ook weer groeien. Ik denk dat Sebastian er hier in Portimão meer uit had kunnen halen, maar we mogen nu niet te veel druk op hem leggen. We doen er alles aan om hem beter te laten presteren en het seizoen goed af te sluiten."

De updates van Ferrari lijken goed te werken. "Ik denk dat we de goede richting op gaan. We weten welk pad we moeten bewandelen en we pushen zo hard mogelijk om er volgend jaar weer te staan."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS