Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

Hannes van Asseldonk stopt per direct: "Mijn doel om F1-kampioen te worden onhaalbaar"

Uitgegeven door Casper Bekking • 26 februari 2013 19:41

Als een donderslag bij heldere hemel kwam het nieuws binnen: Hannes van Asseldonk zet per direct een punt achter zijn racecarriere. De 21-jarige coureur uit Boekel stond enkele maanden geleden als eerste Nederlander sinds Giedo van der Garde op het podium van de Masters of Formula 3. Hoewel zijn seizoen in het Brits Formule 3-kampioenschap met pieken en dalen verliep was het de verwachting dat Van Asseldonk in 2013 een volgende stap op de autosportladder zou maken. Zo ver komt het helaas niet.


"Vanwege diverse redenen hebben we dit besluit genomen", legde Van Asseldonk tegenover RaceXpress.nl uit. "Een van de oorzaken is het feit dat het de afgelopen jaren eigenlijk niet goed genoeg is gegaan, niet naar eigen tevredenheid. De puzzelstukjes vielen niet altijd in elkaar en in de autosport is ook geluk nodig. Iets te vaak was het 'net niet'."

"Daarnaast ben ik me gaan realiseren dat mijn doel, Formule 1-kampioen worden, in deze huidige tijd voor mij niet meer mogelijk is. Vijf jaar geleden kon je met veel talent nog in de F1 terecht komen. De afgelopen jaren lukte dat nog als je extreem getalenteerd was. Vandaag de dag kan je nog zo talentvol zijn, toch moet je geld meenemen. Economisch gezien is dat niet meer haalbaar waardoor het doel niet meer reeel is."

Ook voor dit raceseizoen had Van Asseldonk nog diverse aanbiedingen op zak: "Een aantal partijen heeft me benaderd voor verschillende klassen. Ik had dus nog wel door kunnen gaan maar ik heb de beslissing genomen om te stoppen. Het is niet dat het budget een rol speelt in deze beslissing: de afgelopen jaren heb ik voor weinig of geen geld kunnen racen en dat had ook in 2013 gekund. Mijn doel is niet behaald, daarvoor had ik in de afgelopen jaren een paar keer kampioen moeten worden. Desondanks ben ik heel tevreden met mijn carriere maar het had allemaal net iets beter gemoeten. Het ligt niet aan de middelen, de inzet, de support van mijn familie en sponsors: het puzzeltje had gewoon iets vaker in elkaar moeten vallen."


En wat nu? "Ik werk al enkele maanden thuis mee, waar we een champignonbedrijf hebben. Daar is het enorm druk dus sinds Macau ben ik al hard aan het werk. Dat is nog steeds een beetje wennen en ik heb een aantal moeilijke dagen gehad maar het is wel erg leuk. Mijn raceperiode was een heerlijke tijd waar ik enorm van genoten heb. Ik wil iedereen bedanken voor de support. Tot slot wil ik de Nederlandse talenten alle succes wensen: ik hoop dat zij een mooie carriere hebben en uiteindelijk de Formule 1 bereiken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS