Autosport Internationiaal Singleseaters • Brits Formule 3

Hannes van Asseldonk herstelt zich goed: "Volledige 360 graden-spin"

Uitgegeven door Casper Bekking • 6 augustus 2012 13:38

Hannes van Asseldonk heeft een heel redelijk weekend achter de rug op het Britse circuit van Snetterton. De Nederlander komt uit in het Brits Formule 3-kampioenschap, de kraamkamer van onder meer latere F1-coureurs als Jaime Alguersuari, Daniel Ricciardo en Jean Eric Vergne. De podiumfinisher van de Masters of Formula 3 had weliswaar een lastige kwalificatie, maar herstelde zich hier uitstekend van, door waardevolle punten te scoren.


"Ik had geen goede kwalificatie", zei Hannes. "Ik kwam eigenlijk wat tijd te kort, omdat ik de baan nog niet helemaal onder de knie had. Ik werd uiteindelijk twee keer negende. In race 1 startte ik op regenbanden. Het was wisselvallig weer en ik pakte bij de start bijna drie man. In de eerste bocht gingen er een paar jongens samen af, waardoor ik weer wat plaatsen won. Ik kwam als vierde aan de meet en vanaf een negende positie is dat zeker niet slecht."

"In race 2 kwam ik opnieuw heel goed weg vanaf de reversed grid en omdat er voor me flink geduwd en getrokken werd, kon ik me naar voren werken. Ik lag hierna zesde, maar omdat de man voor me opeens heel vroeg remde, raakte ik hem. Ik had een lekke band en moest een pitstop maken. Ik finishte uiteindelijk als vijftiende."

"De slotrace was opnieuw in de regen en ik had voor de derde keer op rij een superstart. Ik lag na de eerste ronde zesde en was rapper dan de man voor me, maar ik kwam er niet voorbij. Ik zette hem zwaar onder druk, maar kwam op een nat gedeelte van de baan en verloor de controle over de auto. Ik maakte een volledige 360 graden-spin en lag gelukkig nog steeds zesde. Daar finishte ik ook, dus dat was zo slecht nog niet. Zo heb ik m'n moeilijke kwalificaties toch heel aardig goed kunnen maken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS