Formule 1

Haas-teambaas Steiner verrast: "Heel raar dat we er de laatste races dichterbij zaten"

Uitgegeven door Bart • 6 januari 2022 13:45

Haas F1 koos er al voor het seizoen 2021 voor om de auto niet te ontwikkeling. Direct ging de blik op de nieuwe reglementen van 2022. Het nam direct wat druk weg bij de rookies Mick Schumacher en Nikita Mazepin, maar aan de andere kant moesten de twee nieuwelingen het doen met een jaar achteraan het veld.

Mick Schumacher


In de laatste drie races van het jaar kroop Haas echter dichter naar de teams van Alfa Romeo en Williams. Voor teambaas Gunther Steiner was het een rare gewaarwording dat Schumacher in Qatar, Saoedi-Arabië en Abu Dhabi slechts twee tienden achter de concurrentie zat.

"Wat we probeerden te voorkomen, is dat de coureurs het allemaal wel best vonden", aldus Steiner in een interview met Motorsport.com. "We hebben ze verteld dat ze echt niet gek zijn geworden en dat de tijden zullen veranderen. We rijden achteraan omdat we de auto niet doorontwikkeld hebben. Als je een jaar niets doet, is dat je plaats."

"Daarom vond ik het zo raar dat we er de laatste drie races slechts twee tienden achter zaten. Ik snap dat totaal niet met een bijna twee jaar oude auto. Andere teams hebben de auto wel doorontwikkeld, dus het gat zou groter moeten worden, maar we konden het gevecht met Williams aan gaan. Misschien zijn zij langzamer geworden, maar als je met een ander team kan vechten, krijg je automatisch een andere vibe."

Indirect had Haas een rolletje in de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Door de druk van Schumacher eindigde Nicholas Latifi in de muur en de rest is geschiedenis.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS