Formule 1

Haas-teambaas Steiner lovend over ontslagen Kevin Magnussen: "Ik denk dat hij goed genoeg is, hij heeft het..."

Uitgegeven door Wim Boekel • 29 oktober 2020 07:08 • Print artikel

In de aanloop naar de Grand Prix van Portugal maakte zowel Romain Grosjean als Kevin Magnussen bekend dat zij in 2021 niet meer racen voor het Haas F1 Team. De beide coureurs waren vanaf het prille begin betrokken bij het Amerikaanse team. Voor het illustere duo blijven er nog weinig opties over voor volgend jaar. Ondanks dat Kevin Magnussen moet vertrekken is Haas-teambaas Gunther Steiner van mening dat de Deen thuishoort in de Formule 1.

Kevin_Magnussen_portret_F1_Haas

“Zeker”, zegt de Oostenrijker over de F1-coureur tegen MotorsportWeek. “Ik denk dat hij goed genoeg is. Het is op dit moment gewoon lastig om een stoeltje te vinden, maar hij heeft in de laatste vier jaar getoond bij ons - en daarvoor - dat hij het talent heeft. Hij moet gewoon ergens iets vinden.”

Steiner prijst de 28-jarige Deen dan ook voor zijn wijze van rijden. “Ik zou zeggen dat hij volwassener is geworden”, vervolgt de teambaas. “Ik ben daar erg complimenteus over richting hem. De eerste twee jaar had hij, denk ik nog wat, laten we het symptomen noemen, zoals twee keer ontslagen worden bij een team. Hij zat altijd wat op het randje, maar werd toen veel rustiger. Hij is nu meer volwassen, het komt ook met de jaren dat je meer volwassen wordt. Maar als coureur is hij meer kalm en als er iets is, dan raakt hij niet uit balans.”

Youtube RaceXpress


Ben jij al lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS