Formule 1

Haas had zelf geen zeggenschap in komst Mick Schumacher: "Dat was de keuze van Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 4 december 2020 05:44

Het team van Haas nam eerder afscheid van Romain Grosjean en Kevin Magnussen. Deze week werd duidelijk dat de line-up voor 2021 zal bestaan uit twee rookies: Nikita Mazepin en Mick Schumacher. De Rus brengt de nodige roebels mee en de naam van de jonge Duitser zal voor veel media-aandacht gaan zorgen. Toch was de keuze voor de zoon van F1-legende Michael Schumacher geen beslissing van Haas zelf, zo geeft teambaas Gunther Steiner in Bahrein aan.

Mick Schumacher


"Ik wilde een Formule 2-coureur en niet uit een lagere klasse", zo zegt Steiner in een interview met Speedweek. "Dat zou een te groot risico zijn geweest. Vanwege onze samenwerking met Ferrari sprak ik met Mattia Binotto en ik vroeg hem of we een coureur uit de opleiding konden krijgen. Maar over de invulling werd niet gediscussieerd. Ferrari koos ervoor om Mick Schumacher te laten promoveren en natuurlijk vond ik dat een goed idee."

De komst van Schumacher is belangrijk voor de Amerikaanse renstal. "Het is een enorme eer om een Schumacher in je team te hebben. Het zal veel interesse wekken van over de hele wereld en daar moet je wel mee om kunnen gaan. Het kan ook tegen je gaan werken, maar het is aan ons om Mick het best mogelijke materiaal te geven. Ik kijk uit naar een mooie toekomst."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS