Karting • GK4 Kartseries

Guilian Sorvillo is pas elf en pakt meteen podiumplaats bij de Junioren in GK4 Kart Series!

Uitgegeven door Bas Kaligis • 12 april 2023 02:02

MARIEMBOURG – Guilian Sorvillo is zijn seizoen in de GK4 Kart Series uitstekend begonnen. De pas elfjarige kartpiloot uit Harelbeke snelde zaterdag op het circuit van Mariembourg naar een fraaie derde plaats in de IAME Junioren-klasse. En dat in zijn debuutjaar bij de Junioren. Afgelopen seizoen werd hij kampioen bij de Mini's.

Guilian Sorvillo

“Ik had het niet verwacht na vrijdag. De pace was niet zo goed”, bekende Guilian vlak voor de prijsuitreiking. “Het kon veel beter. We wisten niet precies waar dat door kwam. Zaterdag in de warm-up ging het wel best lekker. Tijdens de kwalificatie werd ik zevende in mijn groep. Dat kon natuurlijk beter.”

Daarna mocht hij als zesde starten in de heats. Daarin finishte hij op de respectievelijk vierde en zesde plaats. “Daarna mocht ik in de finale als derde starten. Met mijn teamgenoot Quinten van Leeuwen, Eva Dorrestijn en Sem van der Heijden zijn we daarna samen naar voren gereden. Dat was heel leuk.”

Hoewel Guilian een knap resultaat had neergezet, bleef hij kritisch op zichzelf. “Ik reed niet perfect”, zei hij. Al was hij in de finale duidelijk op de goede weg. “We hebben tijdens het weekend een paar dingen aan de afstelling geprobeerd en in de warm-up op zaterdag kwam het perfect uit. In de finale hadden we dezelfde set-up als in heat twee. We kwamen nog wel een klein beetje snelheid tekort, maar ik ben blij met mijn derde plaats.”

Behalve de GK4 Kart Series rijdt de getalenteerde Vlaming dit seizoen ook het IAME Benelux-kampioenschap en de vierde ronde van de Euro Series. Die wordt later dit jaar in Genk gehouden. “We hebben ook de eerste ronde van het NK IAME gereden, maar dat kampioenschap rijden we verder niet meer.”

Guilian Sorvillo

Zijn volgende race is de eerste ronde van het IAME Benelux-kampioenschap. Dat wordt over twee weken gehouden op het circuit van Ostricourt, net over de grens in Frankrijk. Het is Guilians thuisbaan. “Ik vind het een heel leuke baan. Hij heeft een beetje hoogteverschil. Dat is leuk rijden.”

Als hij moet kiezen tussen het circuit van Ostricourt en Mariembourg, welke vindt hij dan leuker? “Ik denk toch de baan van Mariembourg. Ik vind deze overall leuker. Het is een heel mooie baan en er hangt een leukere sfeer hier.”

Niettemin wordt zijn volgende race in Ostricourt een bijzondere. Het is tenslotte zijn thuisrace. En het Benelux-kampioenschap is traditioneel sterk bezet, dus kan hij flinke tegenstand verwachten. “Toch hebben we wel hoge verwachtingen omdat het mijn thuisbaan is”, zei Guilian. “Volgende week gaan we er weer trainen. We gaan het zien. Ik ga rijden met mijn broer. Samen testen, dan hebben een beetje fun hè.”

Guilian bedankt zijn broer, Vion Clean, zijn moeder, vader, Mathieu van Renssen en het PdB Racing Team.

Guilian Sorvillo wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door: Autolusso - Immo Nele Tassaert- Smooth Skincare solutions. En de banden van de wedstrijd werden gesponsord door: Vion Clean

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS