Autosport NL • Renault Clio Cup

Gregory Eyckmans vice-kampioen Renault Clio Cup Benelux 2017: "Was voor mij de eerste keer in Assen"

Uitgegeven door Johan Vis • 26 oktober 2017 13:02

Wat een one-off in de Renault Clio Cup Benelux zou worden voor Gregory Eyckmans, is uitgemond een succesvol seizoen dat hij afgelopen zondag wist af te sluiten met twee dominante zeges. Na ‘amper’ 4 van de 5 meetings te hebben kunnen afwerken, wist de snelle Belgische autocoureur toch genoeg punten te sprokkelen om de titel van vice-kampioen in de Renault Clio Cup Benelux in de wacht te slepen.

Gregory Eyckmans

Het weekend begon op vrijdag met een uitgeregende vrije training op het snelle TT-circuit in Assen, dat zowel voor Gregory Eyckmans als zijn teamgenoot Kristoff Cox een geheel nieuwe uitdaging was. “Het was voor mij de eerste keer in Assen. Het is een heel vloeiend circuit, dat eigenlijk ontwikkeld is voor Moto GP wedstrijden, wat ervoor zorgt dat de snelheid heel hoog ligt,” vertelt Eyckmans.

Tijdens de kwalificatie op zaterdag wist de 28-jarige advocaat-stagiair de snelste tijd te noteren tijdens de natte kwalificatiesessie met 2.10.352. Daarmee was hij 1.3s sneller dan Sven Van Laere. Tijdens de Qualifying Long Race, waar beide piloten de auto delen gedurende een ‘endurance’ race van een uur, was het Eyckmans die meteen goed weg wist te komen. De Limburger wist een grote voorsprong uit te bouwen, maar een miscalculatie binnen het team zorgde ervoor dat de pilotenwissel net buiten het pit-window viel. Resultaat: een drive through en het verlies van de eerste plaats. Teamgenoot Kristoff Cox wist wel nog het duo Van Laere/Van den Berghe af te houden waardoor Eyckmans en Cox als tweede finishten.

Doordat Eyckmans de snelste tijd wist neer te zetten tijdens zijn stint in de ‘Long Race’, mocht hij voor zijn sprintraces op zondag vanop de pole vertrekken. Het weer zorgde voor verraderlijke omstandigheden, maar die leken de Limburger niet tegen te houden. Tweemaal wist hij zijn pole-positie te verzilveren en kon hij meteen een gat slaan met zijn directe concurrenten, om dan de races te winnen met riante voorsprong en zo zijn seizoen in de Clio Cup Benelux 2017 in schoonheid af te sluiten.

“Het was een zeer leuk weekend in Assen. Het deed me ook plezier om te zien hoe Kristoff (Cox) mooie progressie wist te boeken na enkele van mijn tips. In zijn sprintraces kon hij de kersverse kampioen het vuur aan de schenen leggen in de regen, een waar plezier om naar te kijken! Ook mijn beide sprintraces zorgden voor een grote voldoening. Meteen van bij de start wist ik een kloof te slaan, en vanaf dat moment was het gewoon genieten en naar de overwinning cruisen.”

“Ik zou graag nog het gehele EJ Automotive team alsook mijn teamgenoot Kristoff Cox willen bedanken voor het mooie jaar met de Clio. Het objectief was om één wedstrijd te rijden, uiteindelijk is het nét geen vol programma geworden. Het jaar afsluiten als vice-kampioen na het missen van de manche in Zandvoort is dan ook de kers op de taart,” aldus Eyckmans.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS