Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Glickenhaus volgend jaar een volledig FIA WEC met één Glickenhaus 007 LMH

Uitgegeven door Wim Boekel • 18 november 2021 16:40

Het Amerikaanse Glickenhaus rijdt volgend jaar een volledig FIA World Endurance Championship-seizoen met één auto. Teameigenaar James Glickenhaus bevestigt dat hij terugkeert naar het kampioenschap nu de ACO heeft aangegeven dat je tenminste met één auto aan elke race moet hebben deelgenomen om in Le Mans te mogen starten. De Amerikaan zegt dat hij in juni met twee auto’s naar de endurance klassieker wil komen en dat de enige zorg het aantal auto’s is dat hij gaat inzetten tijdens de laatste drie races.

Glickenhaus


"We gaan met één auto in Sebring en Spa starten en dan met twee in Le Mans en dan gaan we zien met hoeveel auto’s we in staat zijn om daar te racen", vertelt Glickenhaus aan het Amerikaanse Motorsport.

"We hebben de intentie om ook de resterende races na Le Mans te rijden. De enige zorg die we hebben is of de Balance of Performance wel eerlijk zal zijn. Ik denk dat we dat wel voor elkaar kunnen krijgen. Als je mij naar onze intentie vraagt, kan ik antwoorden dat we nog zeker vijf jaar in het WEC door willen gaan."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS