Formule 1

Giovinazzi over de positieve kanten van de samenwerking met Kimi: "Hij is een koude kerel, maar hij heeft een goed gevoel voor..."

Uitgegeven door Peter Vader • 15 april 2020 12:07

Om uit te komen met Kimi Räikkönen voor hetzelfde team in zijn eerste volledige seizoen in F1, geeft Antonio Giovinazzi toe dat dit zowel een nadeel als een voordeel was voor de Italiaan. Giovinazzi kwam begin vorig seizoen bij Alfa Romeo, vastgelegd door het in Hinwil gevestigde team voor zijn eerste volledige seizoen in de F1-sport. Hij werkte samen met Räikkönen, die zich bij Alfa voegde na zijn tweede stint bij Ferrari. Het was de Fin, de wereldkampioen van 2007, die tijdens de eerste helft van het seizoen het voordeel had en de Italiaan versloeg. Terwijl Giovinazzi in de eerste helft van het seizoen slechts één P10 wist te behalen, scoorde Räikkönen in acht races een hattrick van P7's.

Alfa Romeo F1 Sauber

Halverwege seizoen 43 - 14
In de tweede helft van het seizoen werden de resultaten van Alfa minder, met Räikkönen die een enkele P4 pakte, terwijl Giovinazzi drie punten scoorde, waaronder een P5. De Italiaan sloot het seizoen af met 14 punten tegen Räikkönen ‘s 43. "Het was niet gemakkelijk om mijn carrière in de F1 te beginnen met een oud-wereldkampioen als coureur naast mij", vertelde Giovinazzi aan Sky Sports F1.

Zorgvuldige analyse
“Na twee jaar onderbreking met racen, verloor ik een beetje het gevoel voor het wiel-aan-wiel gevecht in een race, dus was het niet gemakkelijk om met Kimi naast me te starten in de race. Als de auto goed genoeg was voor P8 in de kwalificatie, dan was hij altijd geschikt om P8 of P7 als eindresultaat te realiseren. Ik denk dat ik me na een paar races erop begon te concentreren, om na te denken over hoe ik het verbeteren van Kimi nog kon overtreffen. In de zomer analyseerde ik vele zaken om uit te vinden waarom ik langzamer was dan Kimi tijdens een race. Daardoor kon ik mijzelf verbeteren in de tweede helft van het seizoen. Daarmee moet ik blijven doorgaan. Ik moet het als een voordeel zien om Kimi als mijn teamgenoot te hebben. ”

Imago van The Iceman terecht?
Räikkönen is misschien The Iceman voor de media, staat zelden open voor meer dan een paar woorden of geeft zelfs meer dan een grom. Maar Giovinazzi zegt dat zijn teamgenoot eigenlijk een heel goed gevoel voor humor heeft. "Hij is The Iceman, hij is een koude kerel, maar afgezien van wat hij voor de camera’s laat zien, is hij een heel grappige kerel. Ook een goede kerel om een diner of een lunch mee door te brengen. Voor Melbourne gingen we samen tennissen, dat was een heel leuk moment. Ik respecteer hem echt als coureur en als persoon", aldus een gedreven Giovinazzi, die de positieve kanten van de samenwerking met Kimi onder de aandacht brengt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS