Formule 1

Gesprekken tussen Andretti en Renault stilgevallen: “We hadden een voorcontract”

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 februari 2024 16:02

Formula One Management maakte vorige week bekend dat het team van Andretti momenteel niet mag toetreden in de Formule 1. Dit betekent dan ook dat de gesprekken tussen Andretti en Renault tot een einde zijn gekomen, dat vertelt Alpine-teambaas Bruno Famin.

Andretti F1 Renault

Andretti wilde in 2025 of 2026 de Formule 1 betreden als elfde inschrijving. De FIA ging akkoord met de inschrijving van de Amerikaanse grootmacht, maar de FOM en andere teams gingen hier niet mee akkoord. Uit een persbericht van de FOM blijkt dat ze ervan uit gaan dat Andretti op dit moment niets aan de Formule 1 zal bijdragen. De Amerikaanse fabrikant was in gesprek met Renault met betrekking tot hun klantenmotor, die ze nu alleen gebruiken bij het fabrieksteam van Alpine.

Renault heeft de gesprekken met Andretti nu stilgelegd en gaan naar eigen zeggen pas weer verder, als ze er 100% zeker van zijn dat Andretti mag toetreden in de Formule 1: “We hadden een voorcontract met Andretti en daarna is er niets meer gebeurd”, vertelt teambaas Famin bij Motorsport. “Op dit moment is er geen sprake van deelname, dus we zullen moeten zien hoe de toekomst er uit zal zien.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS