Formule 1

Gespartel van Alex Albon benadrukt de kwaliteit van Max Verstappen: "We moeten erkennen dat..."

Uitgegeven door Bas Kaligis • 29 augustus 2020 06:50

SPA - Alexander Albon ligt de laatste tijd onder vuur vanwege zijn inferieure prestaties ten opzichte van teamgenoot Max Verstappen. Vooral in Spanje zag de Thaise coureur van Red Bull Racing er niet goed uit. Hij werd hij in de race op een ronde gezet. De teamleiding zal hem echter voorlopig blijven verdedigen.

Max Verstappen Red Bull Racing F1


Rijden met Albon doet denken aan het eerste halfjaar van 2019, toen Pierre Gasly het onder vergelijkbare omstandigheden moeilijk had. De Fransman werd vervolgens teruggestuurd naar Toro Rosso voor de Belgische Grand Prix. Nu, een jaar later, overwegen Christian Horner en Helmut Marko niet hetzelfde te doen. Horner benadrukt in de persconferentie voorafgaand aan de Grand Prix van België hoe goed Verstappen is.

"We moeten erkennen dat de auto moeilijker te besturen is dan twaalf maanden geleden. En Max is een coureur die weet hoe hij het meeste uit deze auto kan halen. Vergelijk het met Senna en Schumacher vroeger. Het was niet gemakkelijk naast hen te rijden."

In tegenstelling tot een jaar geleden bij Gasly, is Red Bull nu bereid Albon meer tijd te geven. Horner benadrukt dat het slechts zijn tweede seizoen in de Formule 1 is en dat hij dit jaar (in Oostenrijk) toch al een race had kunnen winnen. Hij zegt dat ze daarom nog steeds erg blij zijn met de keuzes die ze eerder hebben gemaakt.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS