Formule 1

George Russell wil hogerop: "Mercedes heeft het junior programma niet voor niets"

Uitgegeven door Bart • 22 juni 2020 12:09

Het team van Mercedes won de afgelopen zes jaar de wereldtitel bij de coureurs en de constructeurs en de teamleiding is tevreden over de samenwerking tussen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas. Het is een line-up die Esteban Ocon al naar Renault dwong en die George Russell ophoudt bij het dramatisch presterende Williams. De jonge Brit wil hogerop en liet in de Virtual Grands Prix al zien over de nodige kwaliteiten te beschikken.

George Russell


Bij Red Bull met als voorbeeld Max Verstappen en recent bij de Ferrari krijgen talenten de kans om zich te bewijzen, maar bij Mercedes voorlopig nog niet. Russell hoopt dat er snel verandering in komt. "Mercedes heeft het junior programma niet voor niets", zei Russell in een interview met Sky Sports F1. "Net als bij Red Bull en Ferrari is het concept bedacht om een coureur te ontwikkelen om klaar te stomen voor het grote werk."

Russell won in 2018 met overmacht de Formule 2-titel, maar bij Williams is er voor hem vooralsnog geen eer te behalen. De keren dat hij voor Mercedes mag testen, laat hij veelbelovende dingen zien. "Lewis en Valtteri vormen een geweldig duo en daarom zullen ze zich afvragen waarom er iets veranderd zou moeten worden. Maar als je kijkt naar de concurrentie, zij hebben een stabiele line-up voor de komende vijf tot zes jaar. Die stabiliteit is belangrijk en het is goed om te zien dat de andere teams naar de toekomst kijken."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS