Formule 1

George Russell komt bovendrijven in de regen: "Geweldig, binnen een tiende van Ferrari"

Uitgegeven door Bart • 12 juli 2020 10:03 • Print artikel

George Russell overleefde voor het eerst in zijn carrière Q1 van een kwalificatie in de Formule 1. De Williams-coureur kwam in de Oostenrijkse regen zelfs in de buurt van Q3 en finishte kort achter beide Ferrari-coureurs op de 12e plaats. "Ik vond het geweldig", zei Russell over de typische Britse omstandigheden voor de camera van Sky Sports.

George Russell


"Het waren zeer moeilijke omstandigheden, want je kon aan het begin van Q1 nauwelijks iets zien", aldus Russell. "Mijn engineer zei me dat sommige auto's voor me aan het vertragen waren. Ik zei 'zeg maar waar op de baan ze rijden, want ik zie ze niet'. Ik ben erg blij voor iedereen binnen het team die wekelijks keihard werkt en alles uit de kast haalt. Twee weken geleden leek Q2 nog ver weg, maar we hebben dit resultaat echt verdiend."

Russell wist perfect te omschrijven hoe een kwalificatie in de regen voelt. "Het is vergelijkbaar met dat je op de snelweg rijdt en bij harde regen de ruitenwissers niet aanzet. Je gaat met 320 km per uur door bocht 3 en ziet helemaal niks. De spray is overal. Dit waren de moeilijkste omstandigheden waarin ik ooit heb gereden. Ik hoop dat we dit zondag kunnen vasthouden."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS