Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Geen hyperpole voor de Porsche 963 van Team Hertz Jota?

Uitgegeven door Wim Boekel • 13 juni 2024 09:30

Het is onzeker of de Porsche 963 met startnummer 12 van Team Hertz Jota mee kan doen aan de Hyperpole-kwalificatie van de 24U van Le Mans. De allesbeslissende kwalificatie voor de acht snelste auto’s per klasse. Calum Illot had in de slotfase van de tweede vrije training een crash in de Forest Esses, waarbij de sessie stilgelegd werd. Illot zelf bleek gelukkig ongedeerd.

24H Le Mans Porsche Team Hertz Jota

Volgens Dailysportscar is het chassis zodanig zwaar beschadigd geraakt zijn, dat het vervangen moet worden. Volgens hen is het chassis aangeleverd door Porsche Penske. Daarmee is het onduidelijk of de auto tijdig gereed is voor de Hyperpole-kwalificatie die vanavond om 20.00 uur verreden wordt. De LMDh kwam in de kwalificatie terecht, omdat de tijd van Kamui Kobayshi met de Toyota GR010 Hybrid werd afgenomen, omdat de Japanner tijdens de kwalificatie zijn tijd verloor toen hij in de eindfase in de grindbak eindigde. De Japanner veroorzaakte door een zeldzaam foutje een rode vlag bij de Porsche Curves.24H_Le_Mans_event_logo

Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS