Formule 1

"Gasly zit niet ver van niveau Max Verstappen en Charles Leclerc vandaan"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 23 september 2020 06:45 • Print artikel

Pierre Gasly ging van Toro Rosso naar Red Bull Racing, maar die transfer mislukte. Nadat hij was teruggezet naar datzelfde team dat sinds dit seizoen onder de naam AlphaTauri uitkomt, heeft de Fransman zich weer aangesloten bij het team. Na zijn overwinning op Monza is zijn zelfvertrouwen terug en zijn teambaas Franz Tost gelooft dat Gasly uit dezelfde hout is gesneden als Max Verstappen en Charles Leclerc.

Pierre Gasly AlphaTauri F1


Sinds zijn overwinning op Monza is een mogelijke terugkeer van Gasly naar Red Bull Racing lange tijd het gesprek van de dag geweest. Dat is echter voorlopig niet aan de orde omdat het team zich vastklampt aan Alexander Albon. Toch ziet Tost potentieel in zijn coureur, want in gesprek met AvD Motorsport Magazine prijst hij Gasly.

"Hij heeft het potentieel om een kampioen te worden. Ik verwacht dat Pierre - als hij zich zo blijft ontwikkelen - één van de grote sterren van de toekomst zal zijn." De algemene perceptie is dat Verstappen en Leclerc de kampioenen van de toekomst zijn, 'maar Pierre zit niet ver van hen vandaan'.

Met andere woorden: de kwaliteiten van Gasly liggen dicht bij die van Max Verstappen en Charles Leclerc, en met de juiste ontwikkeling kan de Fransman gemakkelijk tegen hen op de baan concurreren. Voorlopig zal Gasly echter bij AlphaTauri blijven rijden en die auto zal niet in staat zijn om vooraan te strijden.

Tost: "Het is moeilijk te zeggen hoe goed onze auto het zal doen, het circuit is totaal anders dan de laatste weken. Met de AT01 gaan we in ieder geval de goede kant op en we hebben de afgelopen weken een consistente aanpak ontwikkeld. Nu moeten we ervoor zorgen dat we uit de problemen blijven."

Aan motivatie geen gebrek bij AlphaTauri, want de overwinning van Gasly heeft het team veel goed gedaan. Tost: "Het was een sterk moment dat tot stand kwam dankzij het harde werk van iedereen. Ik denk dat het iedereen een enorme boost heeft gegeven."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS