Formule 1

Gaat Sebastian Vettel het stoeltje van Alex Albon overnemen? "Als je het objectief bekijkt, heeft Max Verstappen..."

Uitgegeven door Bart • 20 juli 2020 05:10

De toekomst van Sebastian Vettel is één van de meest besproken onderwerpen in de huidige Formule 1. De 33-jarige Duitser kan wellicht naar het nieuwe Aston Martin, maar de magere prestaties van Alexander Albon bij Red Bull voeden de geruchten voor een terugkeer naar het team waar hij zijn vier wereldtitels veroverde. Helmut Marko en Christian Horner hebben de deur al een aantal keer dichtgegooid voor Vettel, maar kunnen de zwakke start van Albon ook niet ontkennen.

Alex Albon

Vorig jaar was de Grand Prix van Hongarije de laatste race in de kleuren van Red Bull voor Pierre Gasly. De Fransman moest zijn plek afstaan aan Albon. Momenteel neemt de druk op de Brits-Thaise coureur toe, maar aan de andere kant wordt Albon gesteund vanuit Thailand. Het merendeel van de aandelen van Red Bull is namelijk in Thaise handen.

"Ik kan er weinig over zeggen", zegt Gasly bij het Franse Canal Plus. "Ik weet alleen wat er met mezelf is gebeurd en ik weet niet wat er nu met Alex gebeurt. Als je het objectief bekijkt, heeft Max een langdurig contract en heeft Alex veel steun vanuit Thailand. Ik weet niet of dat in de nabije toekomst gaat veranderen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS