Autosport Internationaal Toerwagens • Le Mans

Gaat Glickenhaus door speculatieve tweet met een derde auto naar Le Mans?

Uitgegeven door Wim Boekel • 9 maart 2022 10:50

Glickenhaus stuurde een tweet de wereld in dat zij een derde auto beschikbaar hebben voor de 24 uur van Le Mans 2022. De actie kwam van het Amerikaanse team, nadat bekend werd dat de inschrijving voor de endurance klassieker opnieuw geopend werd. Oprichter van het team - Jim Glickenhaus - zegt dat er nu serieuze interesse is voor de inzet van een derde auto.

G-Drive Racing

�Ze zijn mensen die ik ken en zij hebben contact met mij gelegd, nadat we die tweet verzonden�, aldus Glickenhaus tegen het Engelse Autosport. �Ik zeg niet dat we al een deal hebben, maar in principe hebben we overeenstemming. Of de ACO nog een andere auto van ons gaat accepteren weet ik niet, maar we werken er hard aan. Ik denk dat we een kans hebben om het voor elkaar te krijgen. We hebben op het moment geen drie auto�s, maar we kunnen het w�l laten realiseren door drie maanden lang 24/7 te werken.� Volgens de Amerikaan werd het contact gelegd na de speculatief bedoelde twee tweets over de opengevallen mogelijkheid om een derde auto in te zetten. Mocht het team het voor elkaar krijgen, dan moet voor op woensdag 9 maart voor 15:00 uur de aanvraag ingediend zijn.

Volgens Glickenhaus moet de auto ingezet gaan worden door Glickenhaus Racing met personeel van Podium Advanced Technologies en Joest Racing. Zij verzorgen ook de inzet van de auto in het FIA World Endurance Championship en een tweede auto in Le Mans. Het bedrijf waarmee het team aan een derde auto werkt, gaat haar eigen coureurs meenemen. De identiteit van deze partij wil Glickenhaus nog niet onthullen, behalve dat het een partij is die op topniveau sportscarracen bedrijft en een serieus team is.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS