Formule 1

Gaan Mick Schumacher en Nikita Mazepin van zwart naar roze bij hun Formule 1-debuut in 2021...

Uitgegeven door Peter Vader • 18 februari 2021 13:45 • Print artikel

Toen de Russische rookie Mazepin woensdag de fabriek van Haas bezocht om zijn stoel te monteren, deden geruchten de ronde dat - nu Aston Martin groen wordt voor 2021 - de Oostenrijkse sponsor BWT van kamp zou kunnen wisselen. De krant Kölner Express citeerde een bron die beweert dat BWT, een waterbehandelingsbedrijf, in gesprek is met Haas om titelsponsor te worden.

Mick_Schumacher_F1_Haas


Beperkt vanwege Covid-19
Mick Schumacher, die in Zwitserland woont, zegt dat hij Haas voorlopig niet kan bezoeken. "Nog niet. Vanwege covid is alles erg beperkt, maar het plan is om er snel te zijn”, vertelde de Duitser aan Auto Motor und Sport. "Er was één mogelijkheid voor coureurs om naar hun teams te gaan, maar onlangs zijn deze regels voor atleten op zeer korte termijn weer gewijzigd", voegde hij eraan toe.

Minder testdagen
De zoon van F1-legende Michael Schumacher geeft ook toe dat verminderde wintertests en vrijdagtraining dit seizoen hem niet zullen helpen. "Als team hebben we maar drie dagen testen in plaats van zes of acht dagen, zoals in voorgaande jaren", zei hij tegen grandpx.news. “Dat betekent dat ik maar anderhalve dag test voor mijn eerste race - en dat is dan héél veel uren minder oefenen. Nee, dat hoor ik niet graag. Maar zo zijn de regels, we zullen er het beste van maken en ons best doen. "

Thuis in de simulator
Nog een ander probleem is dat Schumacher zelfs moeite heeft om toegang te krijgen tot Ferrari's simulator in Maranello. "Gelukkig kan ik het thuis doen, maar het is natuurlijk niet zo goed als in een echte auto zitten of in een grote simulator die een Formule 1-team heeft", zei hij. "Het is allemaal erg moeilijk en heel anders dan de jaren ervoor. Helaas heeft covid zoveel beperkingen opgelegd."

Mick_Schumacher_for_Haas_team 2021Ben jij al gratis lid van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

RaceXpress Youtube

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS