Formule 1

GERUCHTEN in de F1: Pierre Gasly onderweg naar Renault? Einde F1-carrière van Esteban Ocon?

Uitgegeven door Wim Boekel • 16 oktober 2020 06:58 • Print artikel

Vertrekt Pierre Gasly aan het einde van het seizoen bij Alpha Tauri en stapt hij over naar Renault? Deze geruchten doen de ronde in de paddock van de F1, en daarmee zou ook Gasly mogelijk de Red Bull-familie verlaten. De Fransman coureur moest vorig jaar zijn plek naast Max Verstappen afstaan bij Red Bull Racing aan Alex Albon en verhuisde terug naar Faenza.

GERUCHTEN in de F1: Pierre Gasly onderweg naar Renault?

Nu Albon ook niet de verwachtingen waar kan maken, lijkt de tijd van de Britse Thai bij Red Bull ook snel voorbij te zijn. Een wissel met tussen Albon en Gasly lijkt niet voor de hand liggend. Daarop liet Paul di Resta tijdens de Grand Prix van de Eifel met lichte tegenzin weten dat er een gerucht in de paddock is dat Gasly aan het buurten is bij andere teams, wanneer Nico Rosberg daar op aandringt.

Het gesprek voor Sky F1 liep als volgt:

Di Resta: “Het juniorprogramma levert niet iemand die de stap omhoog kan maken en het Max lastig kan maken.”
Rosberg: “Wacht even, Paul, je hebt Pierre Gasly die een super seizoen heeft. Je weet iets wat wij niet weten. Dus waarom gaat Gasly volgend jaar niet in de auto zetten?”
Di Resta: “Ik praat slechts over geruchten die je door de paddock hoort.”
Rosberg: “Dat is?”
Di Resta: “Op een of andere manier heeft hij wat mensen binnen Red Bull boos gemaakt.”
Rosberg: “Bijvoorbeeld? Wie precies?”
Di Resta: “Je kunt van dat soort gesprekken hebben.”

Overigens waren beide analisten het met elkaar eens dat Gasly op dit moment de beste coureur is om naast Verstappen plaats te nemen. Een gerucht dat steeds sterker wordt, nu ook het Zwitserse Blick zegt dat de transfer chaos groter en groter wordt. De krant zegt dat de Fransman in onderhandeling is met Renault om naast Fernando Alonso plaats te nemen. Daarmee zou de Alpha Tauri-coureur zijn landgenoot Esteban Ocon zonder stoeltje laten zitten. Een hard gelach voor de Renault-coureur die als een talent gezien wordt.

De Fransman, die indertijd al een jaar meer singleseater-ervaring had, versloeg Verstappen in de Formule 3 om de titel en zag de Nederlander daarna naar de Formule 1 vertrekken. De Franse coureur had er langer voor nodig dan de Red Bull-coureur om in de koningsklasse van de autosport te komen. Na start bij Manor, maakte hij de overstap naar Force India/Racing Point, maar moest daar zijn stoeltje afstaan aan Lance Stroll. Ocon werd een jaar testcoureur voor Mercedes. Na een jaar afwezigheid keerde de Fransman terug bij Renault en heeft een contract tot 2021. De coureur staat nog onder het management van Mercedes, maar zij hebben ook George Russell nog onder contract. Het grote verschil is dat de Brit nog wel onder het junior programma van de autofabrikant valt.

Het lijkt er op dat de toekomst in de Formule 1 voor Ocon een hele lastige gaat worden, wanneer Gasly de overstap naar het Franse team zou maken.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS