Formule 1

GERUCHT: Esteban Ocon vervroegd weg bij Alpine

Uitgegeven door Bas Kaligis • 8 juli 2024 12:42

Esteban Ocon zou Logan Sargeant kunnen vervangen bij Williams voor de tweede helft van 2024 als Alpine besluit om de Fransman vervroegd te ontslaan. Dat werd gesuggereerd tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië.

Esteban Ocon F1


Op zaterdag werd beweerd dat Ocon een contract heeft getekend bij Haas voor 2025, met een aankondiging die voor de zomerstop wordt verwacht.

Dit komt nadat Haas op donderdag op Silverstone de komst van de hooggewaardeerde Ferrari-junior Oliver Bearman had aankondigd, waardoor het Amerikaanse team volgend seizoen met een volledig nieuwe rijderssamenstelling gaat rijden.

Het is bekend dat Ocon gesprekken heeft gehad met onder andere Audi, dat in 2026 het bestaande Sauber-team overneemt, en Williams sinds vorige maand bekend werd dat hij Alpine verlaat als zijn contract eind 2024 afloopt.

Daarnaast is Sargeant in gesprek om in 2025 in de IndyCar te racen met Prema Racing. Teambaas Rene Rosin bevestigde deze week zijn interesse in de Amerikaan.

In een gesprek met de media gaf teambaas James Vowles toe dat Williams 'open minded' is voor de mogelijkheid om Sargeant te vervangen voordat de 2024-campagne voorbij is.

"We evalueren het voortdurend. Wat we tegen Logan hebben gezegd is dat de F1 een meritocratie is. Je moet ervoor zorgen dat je je plaats in de sport voortdurend verdient. Dat is eigenlijk al achttien maanden dezelfde boodschap voor hem."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS