Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Frits van Amersfoort gaat door met Sophia Florsch en met een nieuwe auto in de nieuwe F3-klasse

Uitgegeven door Wim Boekel • 27 maart 2019 19:15 • Print artikel

Van Amersfoort Racing heeft Sophia Flörsch geselecteerd voor het nieuwe Formule Regional European Championship, nu de Formule European Masters niet doorgaat. Daarmee kiest het team voor de nieuwe klasse in plaats van de Euroformula Open. Daarmee zet het team uit Huizen het Dallara F3-chassis met Mercedes-motor aan de kant, waarmee men oorspronkelijk gereden zou hebben. Het team van Frits van Amersfoort stapt nu over naar het FIA Regionale F3-chassis van Tatuus met een Alfa Romeo-krachtbron.

Sophia Flörsch

"Natuurlijk vinden we het jammer dat de Formula European Masters gecanceld is. helemaal omdat we ons volledig gecommitteerd hadden aan deze serie. Maar om mee te doen aan de Regional F3 series zorgt voor een respectabele stap voor onze rijders die hogerop willen in de motorsport", zei Frits van Amersfoort.

“Niets tegen de Euroformula Open, maar de Dallara F312 zit aan het eind van haar levensduur, aan het einde van de homologatie, en we dachten ‘waarom niet iets nieuws proberen?’”, legde Van Amersfoort uit. “We gaan er aan deelnemen met Sophia, maar we hebben momenteel nog geen tweede coureur. We zijn in gesprek met meerdere kandidaten en geloven dat onze koerswijziging de juiste stap is.”

Het is een krap tijdpad voor VAR, omdat het testen als op 13 en 14 april gaat plaatsvinden. Sommige leden van het team hebben de auto al in ontvangst genomen en brengen hem direct door naar de Nürburgring, waar de rollout direct aanvangt. “We realiseren ons dat we tijd goed moeten maken, maar dat is niet te voorkomen”, vertelde de teambaas verder. “We hebben geen echte verwachtingen, maar laten we kijken hoe het zich ontwikkelt.”

Het kampioenschap rijdt naast de Formule 4, waarin Van Amersfoort ook actief is. “Het Italiaanse F4 heeft dit jaar een veld met 38 auto’s, dus denken we dat de regionale markt voor volgend jaar behoorlijk goed is”, besloot Van Amersfoort.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS