Formule 1

Franco Colapinto opgenomen in Driver Academy van Williams Racing: "In de voetsporen te treden van Carlos Reutemann"

Uitgegeven door Bas Kaligis • 9 januari 2023 16:36

Williams Racing is verheugd Franco Colapinto te verwelkomen in de Driver Academy van het team. Het team bevestigt tevens dat Franco met MP Motorsport zal deelnemen aan het FIA Formule 3-kampioenschap van 2023.

Franco Colapinto Williams Racing F1


Franco voegt zich bij de Williams Racing Driver Academy na een indrukwekkend rookie-seizoen in de Formule 3 bij Van Amersfoort Racing. De 19-jarige Argentijnse coureur pakte tijdens zijn debuut in de Formule 3-kwalificatie in Bahrein de poleposition. Daarna volgde zijn eerste overwinning tijdens de Sprint Race in Imola. Franco stond ook op het podium in Oostenrijk, Hongarije en Nederland en sloot het seizoen af met een overwinning in de Monza Sprint Race. In totaal scoorde hij twee overwinningen en vijf podiumplaatsen om 76 punten te behalen en als 9e te eindigen in het rijdersklassement.

Franco heeft een indrukwekkende schat aan ervaring sinds hij op negenjarige leeftijd begon met karten, met meer dan 100 racestarts waaronder de 24 uur van Spa en de 24 uur van Le Mans. Zijn meest opmerkelijke prestaties zijn onder meer 2021 Asian Le Mans Series Rookie of the Year, 2019 Spaans Formule 4-kampioen en Argentijns Senior en Junior OK-kampioen in respectievelijk 2018 en 2017.

Als onderdeel van de Williams Racing Driver Academy zal Franco zowel op het circuit als in de fabriek in Grove worden ondergedompeld in het team. Hij werkt nauw samen met verschillende afdelingen van Williams om zijn vaardigheden op en naast het circuit aan te scherpen, terwijl hij simulatorwerk verricht om nuttige feedback te geven voor de ontwikkeling van de auto.

Franco Colapinto: "Het is een hele eer om bij Williams Racing Team aan de slag te gaan als Academy Driver. Ze zijn een van de meest succesvolle teams in de geschiedenis van de Formule 1 en ik kijk ernaar uit om in de voetsporen te treden van mijn landgenoot Carlos Reutemann. Het is een ongelofelijke kans waar ik voor altijd dankbaar voor ben. Bedankt aan iedereen bij Williams voor het vertrouwen in mij."

Sven Smeets, sportief directeur van Williams Racing: "We zijn verheugd Franco te verwelkomen in de Williams Racing Driver Academy. Zijn prestaties sinds hij begon met karting onderstrepen Franco's natuurlijke talent achter het stuur en waartoe hij de komende jaren in staat is. Hij had een uitstekend rookie-seizoen in de Formule 3 met verschillende sterke prestaties die leidden tot podiumplaatsen en overwinningen. We kijken ernaar uit om nauw met Franco samen te werken om zijn ontwikkeling als coureur te ondersteunen en te stimuleren."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS