Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 3 Euroseries

Forse prijzen te winnen in nieuwe Formula European Series, Van Amersfoort Racing stapt ook in

Uitgegeven door Bart • 18 januari 2019 14:55 • Print artikel

De dit jaar debuterende Formula European Masters heeft een aantal grote beloningen in het vooruitzicht gesteld voor de best geklasseerde jonge talenten. De nieuwe raceklasse wil jonge talentvolle coureurs een podium bieden en hoopt dat de talenten via deze klasse doorstoten naar hogere klassen. De Formula European Masters gebruikt de auto's uit de Europese Formule 3 en maakt dit jaar deel uit van het voorprogramma van de DTM.

Formula European Masters

De topdrie van de Formula European Masters verdient een test in de DTM, die in het najaar van 2019 zal plaatsvinden. Eén van hen zal een extra bonus verdienen, namelijk een gastoptreden van één race in de DTM in 2020. Daarnaast wint de kampioen een testdag in de Japanse Super Formula. Onder meer Pierre Gasly en Stoffel Vandoorne hebben de Japanse serie gebruikt om hoger op te komen. Via de DTM zijn onder andere Pascal Wehrlein, Esteban Ocon en Paul di Resta doorgebroken.

Talenten kunnen in de nieuwe klasse punten scoren voor hun superlicentie. De kampioen mag 25 punten bijschrijven. Tot nu toe hebben negen teams zich ingeschreven. Onder hen Van Amersfoort Racing, het team waarvoor Max Verstappen in de Formule 3 uitkwam. Andere teams zijn Fortec, Double R Racing, PAVE Motorsport, Jo Zeller Racing, Mücke Motorsport en Motopark.

Formule European Masters

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS