Formule 1

Formule 1 wil show! "De coureurs die crashten, moeten zelf in de spiegel kijken en er nu niet over gaan janken"

Uitgegeven door Bart • 14 september 2020 14:32 • Print artikel

In het achterveld wezen meerdere coureurs en teams Valtteri Bottas aan als schuldige voor de crash bij de eerste herstart van de Grand Prix in Mugello. De Fin mocht na het uitgaan van de lichten op de safety car de snelheid bepalen, maar leek voor start-finish nog even in te houden. Halverwege het veld konden ze elkaar niet meer ontwijken met veel schade en vier uitvallers tot gevolg. De Mercedes-coureur is zich van geen kwaad bewust en legt de schuld bij de FIA en het Formula One Management.

Crash Mugello


"Het verschil dit jaar is de safety car", legt Bottas uit aan MotorsportWeek. "Ze doen de lichten pas zo laat uit dat de leider geen gat kan creëren. Als je aan de leiding gaat, wil je jouw kansen zo groot mogelijk maken. Ik heb hier totaal geen schuld aan. Iedereen mag ernaar kijken zoals hij wilt, maar ik reed een constante snelheid totdat ik vol gas ging."

"We mogen pas racen vanaf de start-finishlijn, daarvoor niet", vervolgt Bottas. "De coureurs die crashten, moeten zelf in de spiegel kijken en er nu niet over gaan janken."

"Ik weet niet wie deze regel bepaalt, de FIA of de FOM, maar na de safety cars proberen ze er een betere show van te maken. Ze wachten heel lang met het uitdoen van de lichten. Dan kun je geen gat creëren en in de laatste bocht al vol gas gaan. We hebben dit als team voor de race al aangegeven dat de herstarts na een safety car gevaarlijk zijn, maar alles draait om de show. Deze crash was daar het gevolg van."

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS