Formule 1

Formule 1 staat op punt dubbele race Silverstone te bevestigen nu Britse overheid goedkeuring geeft

Uitgegeven door Bas Kaligis • 31 mei 2020 19:35 • Print artikel

SILVERSTONE - De Formule 1 is klaar om de details van zijn plannen om in augustus twee races te houden op het circuit van Silverstone te bevestigen. Dit nadat de Britse regering de garantie heeft gegeven dat de evenementen kunnen doorgaan, ondanks nieuwe quarantaineregels.

Grand Prix Groot-Brittannië Silverstone


Groot-Brittannië zal vanaf 8 juni een twee weken durende quarantaine opleggen aan aankomsten uit het buitenland. Dit vormde een ernstige belemmering voor de F1 om het personeel van de teams in en uit het land te halen om de races op Silverstone te kunnen houden. De regering heeft de Formule 1 echter formeel geadviseerd over de eisen waaraan het moet voldoen om de races te kunnen laten doorgaan.

De bevestiging van de races op Silverstone wordt begin deze week bekendgemaakt, samen met verdere details over het openingsdeel van de herziene F1-kalender voor 2020. Dit omvat twee races op de Red Bull Ring begin juli, gevolgd door een race op de Hungaroring.

De races worden allemaal achter gesloten deuren gehouden met een limiet van tachtig medewerkers per team, van wie er niet meer dan zestig betrokken mogen zijn bij het runnen van de auto. De F1 is van plan om regelmatig Covid-19 tests uit te voeren voor de aanwezigen in de paddock.

De Britse Grand Prix is één van de slechts twee evenementen op de kalender die sinds het begin van het wereldkampioenschap jaarlijks wordt gehouden. Silverstone hield de eerste kampioenschapsrace in 1950.

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS