Formule 1

Fordzilla P1 Racer geeft gamers andere manier om zichzelf erin te zien

Uitgegeven door Deni Volkers • 19 april 2022 16:07

De nieuwste evolutie van de #teamfordzillap1raceauto toont een nieuwe, eenmalige lak die is ontworpen om de gamers te weerspiegelen die een rol speelden bij de creatie ervan, evenals de ethos van de #teamfordzilla P1; grenzen blijven verleggen.

Ford

De nieuwe look wordt onthuld op een evenement in #alkmaar, georganiseerd door #fordnetherlands en esports hosts Racesquare, waar gamers niet alleen zichzelf in de reflecterende verf kunnen zien, maar ook de kans krijgen om plaats te nemen in de raceauto op ware grootte, die ook dienst doet als spelsimulator en volwaardig livestreaming platform.

Het team achter de nieuwste look maakte gebruik van een experimenteel proces dat veel vallen en opstaan vergde om een afwerking te bereiken die tot nu toe ongrijpbaar was gebleken. Het resultaat van de vele proeven is een reflecterende oranje lakafwerking die op een bijna onwerkelijke manier met het licht en de omgeving interageert.

Dit is de vijfde kleurwijziging voor het zich steeds ontwikkelende project, dat oorspronkelijk in het wit werd onthuld voordat het een fluorescerend geel kleurenschema kreeg voor zijn debuut als #racesimulator. Er zijn momenteel geen plannen om deze speciale lakafwerking te gebruiken op #ford productievoertuigen.


Evolutie van de P1-racer

Vanaf het begin was het P1-project erop gericht grenzen te verleggen. Het was het eerste voertuig dat tot stand kwam in samenwerking tussen ontwerpers van een autofabrikant en de gaminggemeenschap. Meer dan 250.000 stemmen op Twitter resulteerden in het uiteindelijke #design van #arturoarino en de interieurvisie van #robertengelman, beide #ford designers.

In eerste instantie onthuld in de zomer van 2020, slechts drie maanden later #ford produceerde een full-scale model van het voertuig in een livestream.

Een paar maanden later was hij aanwezig op het Goodwood Festival of Speed met een volledig nieuwe livery ter ere van de 55e verjaardag van Ford's beroemde 1-2-3 overwinning tijdens de 24 uur van Le Mans.

Op de gamescom 2021 evolueerde de P1 opnieuw en werd hij de ultieme gamesimulator. Op de Gamergy in Madrid later dat jaar werden er streamingtechnologieën ingebouwd om rechtstreeks vanuit de auto live uitzendingen te kunnen verzorgen. Met nog meer plannen in de pijplijn is de evolutie van de P1-racewagen nog niet ten einde.

Citaten

"De lak was een experimenteel proces dat we wilden uitproberen, en wat was een beter voertuig dan de #teamfordzilla P1-racer; een auto die al sinds het begin nieuwe wegen bewandelt. De reflecties die deze afwerking vangt zijn echt leuk en hopelijk zullen gamers het leuk vinden om te proberen zichzelf erin vast te leggen, evenals de knipoog naar zijn Nederlandse debuut met de oranje afwerking."

Boris Ferko, #teamfordzilla P1 #design lead, #ford of Europe


Team Fordzilla

Ford lanceerde zijn #teamfordzilla esports team op gamescom 2019 voor. ming teams in Frankrijk, Duitsland, Italië, Spanje en het Verenigd Koninkrijk, elk geleid door een teamcaptain. Racers uit elke markt zouden worden gerekruteerd voor pan-Europese competities, maar ook deelnemen aan regionale competities.

Om voort te bouwen op het succes van de eerste jaren, heeft #teamfordzilla in 2022 een herstructurering doorgevoerd om de focus te leggen op hun kernplatformen, om verdere groei en ontwikkeling mogelijk te maken en tegelijkertijd hun nauwe banden met de lokale markten te behouden.

Ford Europa is verantwoordelijk voor de productie, de verkoop en het onderhoud van voertuigen van het merk #ford op 50 afzonderlijke markten en heeft ongeveer 41.000 werknemers in dienst in de vestigingen in volledige eigendom en geconsolideerde joint ventures en ongeveer 55.000 werknemers wanneer de niet-geconsolideerde bedrijven worden meegerekend. Naast #ford Motor Credit Company, omvatten de activiteiten van #ford Europa de #ford Customer Service Division en 14 productiefaciliteiten (10 fabrieken in volledige eigendom en vier niet-geconsolideerde joint venture fabrieken). De eerste #ford auto's werden verscheept naar Europa in 1903 - hetzelfde jaar dat #ford Motor Company werd opgericht. De Europese productie startte in 1911.

Ford

Ford

Ford

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS