Formule 1

Flinke hap uit budget Red Bull Racing door crash van Max Verstappen

Uitgegeven door Pascal Wekema • 20 juli 2021 06:00 • Print artikel

Sinds dit seizoen wordt er in de Formule 1 met een budgetplafond gewerkt. Elk Formule 1 team mag gedurende het jaar een bedrag van 145 miljoen Dollar (132 miljoen Euro) gebruiken. Van dit bedrag moet alles gedaan worden, ook de eventuele schade aan de auto gaat van dit bedrag af.

Max Verstappen

De schade aan de Red Bull Racing bolide van Max Verstappen was aanzienlijk door zijn klap van ongeveer 280 kilometer per uur in de bandenstapels waar 51G aan kracht vrij kwam.

Het is nog niet bekend wat het exacte schadebedrag zal zijn, omdat de wagen nog onderzocht moet worden, maar Marko schat het op zo'n 750.000 Euro. Eerder liet Honda al weten dat de powerunit waarschijnlijk weer gebruikt kan worden, wat positief is omdat het de kosten drukt. Red Bull adviseur Helmut Marko wil dit echt nog niet bevestigen: "Het is nog niet duidelijk of de motor nog okť is of niet, dat moeten we nog onderzoeken samen met Honda", zei Helmut Marko bij het Duitse RTL.

Helmut Marko

"De auto moet nog onderzocht worden door het team, maar ik verwacht dat de schade aan de wagen van Max zo rond de 750.000 euro zal liggen. Dit doet ons pijn mede vanwege het budgetplafond. In Hongarije zal de wagen weer in orde zijn en Max zit dan gemotiveerd achter het stuur", besloot Marko.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS