Formule 1

Flavio Briatore F1-terugkeer bevestigd als nieuwe 'Team Enstone'-rol onthuld

Uitgegeven door Bas Kaligis • 21 juni 2024 11:03

Na uitgebreide speculaties is Flavio Briatore officieel terug in de Formule 1. Hij keert terug bij zijn voormalige team dat nu bekendstaat als Alpine. De Italiaanse zakenman heeft in verschillende rollen deel uitgemaakt van het team uit Enstone. Hij begon in de tijd van Benetton en was daarna teambaas bij Renault.

Flavio Briatore F1


Zijn periode bij het team en in de Formule 1 eindigde na het 'Crashgate'-schandaal in de Grand Prix van Singapore in 2008, maar Briatore's F1-comeback is nu officieel in de rol van uitvoerend adviseur bij het team, nu dus Alpine.

Briatores benoeming komt van Renault CEO Luca de Meo, die Briatore heeft aangesteld als uitvoerend adviseur voor hun Formule 1-team.

Als onderdeel van de rol verklaarde Alpine dat Briatore zich 'voornamelijk zal richten op het topniveau van het team' en voegde eraan toe dat dit onder andere inhoudt 'het scouten van toptalenten en het verschaffen van inzicht in de rijdersmarkt, het uitdagen van het bestaande project door de huidige structuur te beoordelen en het adviseren over enkele strategische zaken binnen de sport'.

Briatore's comeback markeert de voortzetting van ingrijpende veranderingen bij het team, dat zich probeert te herstellen van een trage start van het seizoen 2024, waar het op P8 staat in het constructeurskampioenschap.

Briatore arriveert na de recente aanstelling van voormalig Ferrari en McLaren-figuur David Sanchez als uitvoerend technisch directeur, terwijl er ook veranderingen dreigen op het coureursfront, met het vertrek van Esteban Ocon aan het einde van het seizoen. Dat terwijl zijn teamgenoot Pierre Gasly nog een contract moet tekenen voor volgend jaar.

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS