Autosport Internationiaal Singleseaters • Formule 4

Filipijnse Bianca Bustamante rijdt in 2023 voor Prema

Uitgegeven door Frank Korsel • 10 januari 2023 09:01

De Filipijnse Bianca Bustamante rijdt komend seizoen voor het Prema Powerteam in het VAE Formule 4-kampioenschap. De zeventienjarige jongedame kwam afgelopen seizoen uit in de W Series en scoorde daar twee punten, nu ze de overstap maakt naar het Italiaanse topteam van Prema hoopt ze op groot succes.

Bianca Bustamante

Begin 2022 testte de in Amerika geboren Bustamante voor het eerst de W Series-bolide en kwalificeerde zich daar voor een stoeltje. Samen met achttien andere dames reed ze afgelopen seizoen in de Formule-klasse voor uitsluitend vrouwen. Tijdens het openingsweekend in Miami scoorde de Filipijnse coureur twee punten en daar was de kous wel zo’n beetje mee af.

Na de zevende ronde van het kampioenschap konden de laatste twee weekenden niet plaatsvinden door financiële problemen waar de W Series mee kampte. Zo kwam Bustamante dus zonder stoeltje te zitten.

Nu heeft ze onderdak gevonden bij het Prema Powerteam in het Formule 4-kampioenschap in de Verenigde Arabische Emiraten. Op haar sociale media laat ze weten hier erg blij mee te zijn: “2022 was een geweldig jaar, maar vandaag is zeker een grote stap in mijn carrière. Ik ben ontzettend dankbaar om me bij de Prema-familie te mogen voegen en de Filipijnen te mogen vertegenwoordigen op een wereldwijd podium.” 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS