Formule 1

Ferrari-teambaas staat open voor een nieuw chassis voor Sebastian Vettel: "Aan de coureur en het team"

Uitgegeven door Wim Boekel • 11 augustus 2020 07:27

Ferrari gaat mogelijk het chassis van Sebastian Vettel vervangen. De Duitse Formule 1-coureur blijft maar stoeien met de auto, wat zowel het team als de coureur zelf niet begrijpt. Vettel eindigde in Silverstone triest buiten de top tien.

Scuderia Ferrari F1 Mattia Binotto

De viervoudig wereldkampioen zegt niet meer snelheid uit de auto te kunnen halen, waarmee hij feitelijk zegt dat er een fundamenteel probleem aan het chassis is. Teambaas Mattia Binotto staat open voor het vervangen van het chassis, hoewel dat in Maranello nog besproken moet worden.

“Het is iets wat ik in ieder geval nog niet besproken heb”, zegt Binotto tegen F1i. “Dat is een deel van de discussies die we met de teams hebben. Ik sta open voor iets wat misschien helpt. Waarom niet? Ik denk wat er ook kan helpen belangrijk voor ons is en voor Sebastian. Ik denk dat we vanuit het teambelang er alles aan moeten doen om het beter te maken voor de volgende races. Het is belangrijk, dus sta ik er open voor om het te doen. Ik ga het aan de coureur en het team overlaten om het te bespreken en te beslissen.”

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS