Formule 1

Ferrari: "Alleen al door het wisselen van E5 naar E10 brandstof verliezen alle leveranciers ongeveer twintig pk"

Uitgegeven door Frank Korsel • 23 januari 2022 07:03 • Print artikel

Mattia Binotto, de teambaas van Ferrari bevestigt de uitspraken van Helmut Marko. Volgens de Oostenrijker verliezen de motorfabrikanten door de verandering van E5 naar E10 brandstof flink wat kracht, namelijk 20 pk.

Mattia Binotto

Marko liet dit al begin januari weten. Komend seizoen rijden de Formule 1 teams niet meer met de voor hun gebruikelijke E5 brandstof maar met de duurzamere E10 brandstof. Marko liet destijds weten dat Honda met man en macht werkt aan een oplossing om de verloren pk’s terug te winnen.

Binotto bevestigt in een interview met Motorsport de woorden van Marko. "De krachtbron is behoorlijk anders dan de huidige, met uitzondering van het hybride systeem. Maar de rest is duidelijk anders, met name de interne verbrandingsmotor. We hebben een nieuwe brandstof die voor 10 procent uit ethanol bestaat. Dat verandert de verbranding aanzienlijk. Alleen al door het wisselen van E5 naar E10 brandstof verliezen alle leveranciers ongeveer twintig pk", vertelt de Italiaan die zich sinds 2019 teambaas mag noemen.

Dit probleem raakt dus elk team, elk team heeft dus de kans om hier een slim snufje op te bedenken. "Het betekent dat de verbranding in de krachtbron zelf behoorlijk is veranderd. Er lagen dus veel kansen in de ontwikkeling van de krachtbron en we hebben dan ook behoorlijk wat veranderd, vooral in het ontwerp van de verbrandingsmotor zelf. Het team heeft denk ik aardig wat innovaties gevonden en het algemene ontwerp dat we nu afronden, is behoorlijk anders dan de krachtbron van 2021", sluit de Ferrari-teambaas af.Ben jij al abonnee van ons RaceXpress Youtube-kanaal? En wil je nog meer genieten van heerlijke raceactie van de Formula 1 of auto- en motorsport of karting? Abonneer je dan ook op ons RaceXpress YouTube-kanaal!

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS